Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Закон за движение на Земята около Слънцето
Автор: nomadsl   
Дата:   07-02-08 10:25

Тази сутрин бях свидетел на един красив изгрев.
Наблюдавах, как бавно и неотклонно огненото кълбо на Слънцето гонеше мрака на нощта от последните му убежища - сенките. Спомних си, че същото чувство изпитах веднъж, когато гледах как топлия юнски вятър бързо затваря очите на отминалия пролетен дъжд - уличните локви. Точно както ръката на старица прихлупва очите на покойник - с мъка, но и с неподвластното чувство на ритъм и кръговрат. С тъгата на един край, който носи другостта на едно начало.

Слънцето величествено се издигаше. Всъщност, аз знаех, че не то се върти, а Земята обикаля около него - Галилей отдавна беше забелязал този факт. Нютон е описал математически принципа на това въртене, но ... защо ли парламента не го е гласувал в пленарна зала, се запитах аз. Все пак един закон за това движение би внесъл чувство за ред, сигурност и справедливост сред природата и гражданството.
Колкото повече мисълта ми се въртеше около този феномен, толкова повече започваше да ми се струва, че улавям в лъчите на Слънцето все по-силна нотка на нелегитимност. Как беше възможно парламентът, всъщност толкова парламенти вече, да оставят без регулация такъв важен въпрос? Въпрос, който, както се казва, всеки ден е на дневен ред.
Едва ли депутатите са слупаци. Неистово започнах да търся някакви невидими за моя взор съображения за това безкрайно протакане. Комисии, регулиращ орган, нови щатове - всичко изглеждаше крайно обещаващо.

Изведнъж прозрях. Да, имаше проблем. И то проблем от мегагалктична важност, сравним по своята универсалност с гравитационната константа на Аинщайн.

Баси колко съм тъп. Да, Земята се върти около Слънцето. Но как, по дяволите, да се вземе комисионна от това въртене. Как?
Но съм сигурен - един ден ще го измислят.

Нали Слънцето изгрява отново и отново.

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Закон за движение на Земята около Слънцето
Автор: IvcheTo   
Дата:   07-02-08 10:31

Номаде припомни си Пътеводителя [smile]

Автор: black_swans   
Дата:   07-02-08 10:47

За комисионна, че ще го измислят един ден в бъдещето - ще го измислят. Ама сега, в настоящето, поради крещящата неправда от тази груба аванта за данъкоплатците (слънцегреенето), е наложително да се помисли за един социално справедлив акциз.Би следвало да се формира една работна група, която да е под контрола на специална и извънредна парламентарна комисия, която да докладва на един-двамина подпредседатели, които пък да довеждат на финацовия министер и неговия експертен съвет събран по случая, а той от своя страна на чрезвичайната комисия (със седлалище в Сирищник) по въпросите за пресичане на несправедливостите свързани с неправомерно ползване на слънчева енергия от данъкоплатците. Възнагражденията за денонощния труд на всички горни, следва да са един адекватен процент от размера на събрания акциз. [smilie24]

Автор: endlessdark   
Дата:   07-02-08 11:11

[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: PolarBear   
Дата:   07-02-08 11:16

Блек, в схемата ти не видях решаващата роля на Съвета на Тройната коалиция.
[smilie5]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   07-02-08 11:18

[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ddimo   
Дата:   07-02-08 11:46

Гражданите ще бъдат задължени да си закупят експонометри, към които да добавят стандартен електромер, снабден с таксиметров апарат, като всичко това е монтирано върху подходяща шапка[smilie5]
Така всеки ще бъде таксуван за реално консумираната от него енергия, а отчитането ще се възложи на вече утвърдените фирми за топлинно счетоводство. [smilie5] [smilie5]
Разсеяните и невъзпитаните, които забравят да си свалят шапката вечер и в закрити помещения, ще заплащат и енергията консумирана от изкуствени източници [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-02-08 11:52

Възмутително е безхаберието на политиците ни по тези важни въпроси.
Планетата ни се върти прекалено бързо, както около собствената си ос, така и около Слънцето. Всеки ще се съгласи с мен, че дните минават бързо, както и годините се изнизват неусетно [smilie23]
Крайно време е политиците ни да вземат мерки по тези въпроси.
Нека някой политик внесе поправка в закона за движение на планетата Земя в слънчевата система, защото този въпрос е належащ за всички нас.
Ако денят продължаваше 48 часа, то щяхме да имаме повече време за почивка при същия брой работни часове. Изводите оставям на вас...

Всеки ден ще е така, до промяната!
...
[smilie5]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   07-02-08 11:54

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: volokin   
Дата:   07-02-08 12:07

Както е известно, за баща на електричеството се смята Томас Алва Едисън. Та един английски министър го попитал някога - а каква ще е ползата от това което сега сте открили? -по повод за електричеството. Едисън отговорил - един ден ще го облагате с данък.

[beer] [beer] [beer] [smilie18] [smilie18]

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-02-08 12:15

БГ политиците не биха разбрали този отговор.
Едисън би следвало да му каже така: "Един ден ще взимате рушвети за производството му, разпространението му и ценообразуването му. Абе яко пачка ще направите..."

Автор: vladomatev   
Дата:   07-02-08 12:40

Аз за кво искам да стана кмет на Исландско село ....

Автор: stzz   
Дата:   07-02-08 12:59

Доколкото по резултатите от законодателните напъни можем да преценим качеството им, очакваните последствия от подобен закон могат да бъдат единственно апокалиптични.

[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.