Автор: Mobby_Dick
Дата: 06-02-08 11:30
Първото ми впечатление от финалната селекция в секция "Репортажна фотография" е, че там нямат шанс любители! Тежестта на снимките следва тежестта на ВАЖНИТЕ събитията станали в страната ни (според пресата).Снимките са ефектни! За мен те въобще не са важни, а поредните медиини заблуди. Това няма значение, въпроса е, че са от места със строго лимитиран достъп на фотографи.
Спечелилата снимка е много ефектна! Тя дори не е от важните събития, а е от място където всеки има шанс да снима. Единственият и недостатък е, липсата на оригиналност! Които познава и е ходил по фотографските ни изложби последните години, би следвало да я е виждал (в подобна редакция, и от подобна гледна точка), мисля, че дори имаше наградена такава. Това би следвало да е добре известно на журито.
За снимката от католическата обител съм убеден, че идеята е пропагандна. Не трябва фотографията да следва "директивите на партията". Ако следваме неизменният аршин при журналистическата фотография, които игра и тука: "Важно събитие - ТЕЖКА снимка" като критерии №1, то той тук с тази снимка е нарушен.
В журито има репортери.
|
|