Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апокрифна тема
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-02-08 11:20

Докато оттатък се лее шампанското за победителите от конкурса на Canon - “Снимка на годината - България 2007” , нека тука СВОБОДНО да обсъдим снимките които сме видяли, които са ни харесали/нехаресали. С какво са ни харесали/нехаресали. Има ли други - онеправдани.
Да покажем/защитим нашите фаворити.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Апокрифна тема
Дата:   06-02-08 11:30

Първото ми впечатление от финалната селекция в секция "Репортажна фотография" е, че там нямат шанс любители! Тежестта на снимките следва тежестта на ВАЖНИТЕ събитията станали в страната ни (според пресата).Снимките са ефектни! За мен те въобще не са важни, а поредните медиини заблуди. Това няма значение, въпроса е, че са от места със строго лимитиран достъп на фотографи.
Спечелилата снимка е много ефектна! Тя дори не е от важните събития, а е от място където всеки има шанс да снима. Единственият и недостатък е, липсата на оригиналност! Които познава и е ходил по фотографските ни изложби последните години, би следвало да я е виждал (в подобна редакция, и от подобна гледна точка), мисля, че дори имаше наградена такава. Това би следвало да е добре известно на журито.
За снимката от католическата обител съм убеден, че идеята е пропагандна. Не трябва фотографията да следва "директивите на партията". Ако следваме неизменният аршин при журналистическата фотография, които игра и тука: "Важно събитие - ТЕЖКА снимка" като критерии №1, то той тук с тази снимка е нарушен.
В журито има репортери.[smilie3]

Дата:   06-02-08 11:40

В секцията "художествена фотография" за сега не коментирам, тъй като не съм видял и конкурентните снимки.
Спечелилата снимка е ефектно тонирана, но нито в нея нито в натюрморта видях някаква дълбока идея. Симпатична ми е "А беше време. Останки от автомобил, захвърлен в селски двор.
с. Тутраканци, 08/2007 Автор - Златка Максимова
----------------------
ФОТОЕСЕ
Спечелила е идеята за силната социална ангажираност. Може би това е правилно, не ми е ясно. Може би това послание е най-нужното.
Моите фаворити обаче са други - много ефектно заснетите есета от Ушайя, Аржентина, януари 2007
о.Ливингстън, Антарктика, февруари 2007 Автор - Пламен Иванов и Индия, януари 2007
Автор - Николай Генов
Харесва ми и гергьовденското есе на с. Паталеница, 05/05/2007 Автор - Борислав Тошев

Автор: catlover   
Дата:   06-02-08 11:46

Не ни дръж в неведение - осигурни ни линк. ;)

Дата:   06-02-08 11:48

www.canon.bg/

Автор: Todd   
Дата:   06-02-08 11:49

Харесва ми и гергьовденското есе на с. Паталеница, 05/05/2007 Автор - Борислав Тошев

[smilie19] всички ги познавам в Патляница [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Нали сме в едно землище .....[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.