Автор: black_swans
Дата: 18-01-08 20:52
Аз от газ и от пътищата на газта не разбирам. Знам обаче, че Руската империя е деспотична държава - и в царско, и в болшевишко, и в най-ново - путинско време. Мракобесния българомразец Константин Леонтиев се опиянява от този деспотизъм, който той нарича "месианская богоспасная Русь". Знам, че каквото и да сме поддели ние, българите, да свършим САМИ за себе си, сме намирали най-голям душманин в лицето на братушките - борбите за църковна независимост, респ.признаването ни за равностоен народ, различен от рум милета; Съединението; обявяването на независимостта ни; борбите ни в Македония. И до ден днешен галиба "месианская богоспасная Русь" е единствената държава, която продължава да подържа БЮРМ-ските бълнувания. Дори и сърбите дадоха отбой. Русофилството в чорбаджи Мичо Бейзадевския стил, си е чиста българофобия.... Това болнаво "русофилство", което в двайсетте години и в средата на ХІХ век, доведе до обезбългаряване на огромни пространства в България...
Сещам се за думите на Цар Борис ІІІ (по памет) - министрите ми са англофили, генералите - германофили, работниците - русофили и май само аз останах българофил"...
|
|