Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Южен поток или Набуко - пътят на газта
Автор: solo5   
Дата:   18-01-08 19:11

ето за какво се правят стачки и тем подобни
ралтата е икономически интереси м/у отделните лобита
бг можеше да постави въпроса или пускаме изключените реактори на АЕЦ или влизаме в Южен поток [smilie5]
Костов и Атака скачат срещу Южен поток сега
що ли?
дали нямат някаква захранка оттам?

Отговори на това съобщение
 Re: Южен поток или Набуко - пътят на газта
Дата:   18-01-08 19:12

Какво е "Южен поток"

Публикацията е редактирана (18-01-08 19:46)

Автор: Стоев   
Дата:   18-01-08 19:49

И двата, Дедо Попе - днес споменаваха по "Дарик", че след десетина годинки и двата няма да стигнат за нуждите на Европа от газ...[smilie21]

Дата:   18-01-08 19:57

ми кат са и двата що скачат някои другари против [smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   18-01-08 20:22

Двата потока са абсолютно необходими на Европа и са уникален шанс за България да има гарантирани доставки на газ и да събира пари от транзита му в следващите 10-20 години... [smilie21]

Тези, които скачат срещу Южния поток са лицемери и бетонирани мозъци, с нищо неразличаващи се от другите, дето скачат против Набуко, поради същите причини... [smilie21]

Едните са сини, другите са червени комунисти... [smilie21]

Същото важи и за АЕЦ Белене. [smilie21]

След 10 години Европата ще реве за ток и топло... Ние само можем да изкярим от това... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: ALBIREO   
Дата:   18-01-08 20:26

Ние?
Кои ние имаш предвид, сливенски? [smilie8]

Дата:   18-01-08 20:27

Имам предвид държавата... [smilie18]

Добре, де... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Дата:   18-01-08 20:31

Казват някои, че сме били троянският кон на руснаците в ЕС, защото чрез Южен поток сме правили ЕС зависим от доставките на руския газ... [smilie21]

Абсолютна нелепица... [smilie21]

От десетилетия Европа ползва руски газ... От времето на студената война още... [smilie21]

Руският газ ще стигне ЕС. Ако не през България, то през Румъния или през Турция и Гърция... [smilie21]

Ще сме пълни глупаци, ако не се възползваме от тази изгодна възможност... [smilie21]

Автор: ALBIREO   
Дата:   18-01-08 20:32

Относно "държавата", разгреаничавам два случая:
- когато се печелят пари - държавата е "определен кръг от хора";
- когато се плащат сметки - държавата сме всички, живеещи в България;

М така виждам нещата аз [smilie8]

Автор: equinox   
Дата:   18-01-08 20:35

Не е точно така ма карай.

Автор: Vinsent   
Дата:   18-01-08 20:43

По информацията от К1, считам че най-накрая използвахме добре шанса си че сме на кръстопът. [smilie24] Благоприятно обстоятелство е, че в сега управляват социалистите(бившите комунисти) и техните мекерета. Ако бяха Лостовите бетонни глави, въобще нямаше дори да се стигне до такива разговори.

Все пак, ако тука бяха например гърци или французи, или сърби, или косовари, или..., щяха да изтъргуват значително по-добре важното си геоположение.

Автор: doca   
Дата:   18-01-08 20:43

Уникален шанс за нас българите е да се върнат в енергийния пазар и това ако не се разбира, просто няма смисъл да се коментира по- нататък.
Основният въпрос, който възниква в такива случаи е, на каква цена.
50 на 50 казват по TV-set при "Южен поток".
Знаем ли обаче всички условия, които са вече са подписани. Българинът, като един инакомислеш южноевпроеец, се съмнява.
Защо?
Защото всички решения бяха взети на "прима-виста" и в последния момент, без допитване до обществено мнение, без каквито и да е била консултации с други обществени и граждански сдружения, и които отразяват обаче общественото мнение като цяло.
Аз лично съм оптимист и се надявам този път да изгрее слънце над България и ако не съм я напуснал до този момент, то е защото много харесвам страната си и хората в нея, колкото и да са особени.

Автор: equinox   
Дата:   18-01-08 20:46

[smilie18] Парите не миришат мисля аз. От ЕС така и не приеха обща стратегия относно енергетиката. Всеки се спасява сам. Какво значение има, че парите са руски?

Дата:   18-01-08 20:50

Днес са подписани 8 основни споразумения... [smilie21]

Едно от тях е за ядрените отпадъци... [smilie21]

Нещо, с което България определено няма ресурс да се справи сама и един от основните аргументи против построяването на АЕЦ Белене... [smilie21]

Ами, сега Русия ще изкупува обратно ядрените отпадъци от Белене. Не знам за Козлодуй дали все още е така... [smilie21]

Тепърва тези договори ще стават обществено достояние и ще видим. [smilie21]

Аз съм оптимист. [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: black_swans   
Дата:   18-01-08 20:52

Аз от газ и от пътищата на газта не разбирам. Знам обаче, че Руската империя е деспотична държава - и в царско, и в болшевишко, и в най-ново - путинско време. Мракобесния българомразец Константин Леонтиев се опиянява от този деспотизъм, който той нарича "месианская богоспасная Русь". Знам, че каквото и да сме поддели ние, българите, да свършим САМИ за себе си, сме намирали най-голям душманин в лицето на братушките - борбите за църковна независимост, респ.признаването ни за равностоен народ, различен от рум милета; Съединението; обявяването на независимостта ни; борбите ни в Македония. И до ден днешен галиба "месианская богоспасная Русь" е единствената държава, която продължава да подържа БЮРМ-ските бълнувания. Дори и сърбите дадоха отбой. Русофилството в чорбаджи Мичо Бейзадевския стил, си е чиста българофобия.... Това болнаво "русофилство", което в двайсетте години и в средата на ХІХ век, доведе до обезбългаряване на огромни пространства в България...
Сещам се за думите на Цар Борис ІІІ (по памет) - министрите ми са англофили, генералите - германофили, работниците - русофили и май само аз останах българофил"...

Дата:   18-01-08 20:59

black_swans, в днешните динамични времена нека да не абсолютизиране нещата... [smilie21]

Нали знаеш, Англия няма вечни приятели и вечни врагове, има вечни интереси... [smilie21]

Крайно време е това да започне да важи и за България... [smilie21]

Тогава всички наистина ще сме българофили... демек - патриоти... [smilie21] [smilie21]

Автор: black_swans   
Дата:   18-01-08 21:44

да, точно така, само че у нас потичат слюнки и сополи, като се заговори за матушка и батушка. преди малко некъв си генерал заяви, че сме били "обречени на дружба" [smilie2] да беше Х, как да е, но е бивш началник на ГЩ и понастоящем прима балерина на държавния глава... "Обречени", брех...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.