Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Отново за Библията или по-точно
Автор: тьма   
Дата:   05-01-08 10:54

за възпитанието на децата.

Из Притчи Соломонови:

„Който жали пръчката си, мрази сина си, а

който го обича, наказва го от детинство”

Дали е права мъдрата книга, не знам, но е

ужасно трудно да си добър родител.

Когато аз бях дете, си казвах – ето това

никога няма да го направя спрямо своите

деца. Но се оказа,че често повтарям грешките

на родителите си и дори в първия момент

смятам,че това е най-правилното решение.

Къде ли е истината – може би някъде

посредата между строгостта и нежността,

всеотдайността и личния егоизъм.

https://photo-forum.net/static/forum/2008-01/wwah0978.JPG

Отговори на това съобщение
 Re: Отново за Библията или по-точно
Автор: Императорът.   
Дата:   05-01-08 10:58

Който жали сопата,
не жали чернокраките.

(Евангелие от Императорът 8:18)

:-))))))))))))))))))))))))))

Автор: cicomanco   
Дата:   05-01-08 11:01

ако става дума за някой друг шамар-ок!това вкарва в релси!това което не трябва обаче да си позволява никоя двойка родители е да се карат пред децата си!негативната енергия се влива директно в тях!библията е писана от хора -какво общо имат тук някакви астрални измишльотини?

Автор: Todd   
Дата:   05-01-08 11:05

Боят не е наказание - той е профилактика !!!

Колкото по-рядко - толкоз по болен !!!

[smilie19]

Автор: scrap   
Дата:   05-01-08 11:40

Казват : сегашните деца са агресивни, бият се, не зачитат другите. Откъде според вас е дошло това? Точно от такива шамари, които "вкарват в релси". Какви са тези релси? Ти му говориш нещо на малчугана, то обаче има енергия да скача, да играе, да опознава света. Пляс един шамар - то млъква. Родителят е щастлив, вече може да гледа новините на спокойствие. А после какво става с това дете? То потиска енергията си, потиска себе си, чувства че нещо не е наред с него, чувства се виновно. После тази негативна енергия излиза нанякъде..останалото се вижда по училищата ни..

Автор: Amigo   
Дата:   05-01-08 11:41

Телевизията и филмите пълни с убийства и насилие, компютърните игри - също, родителите нямат време за децата си... [cool] [smilie7]

Дата:   05-01-08 11:42

Навремето децата са и повече шамарени - ама не се избиваха в училище.

Автор: Todd   
Дата:   05-01-08 11:45

Автор: scrap
Дата: 05-01-08 11:40

Казват : сегашните деца са агресивни, бият се, не зачитат другите. Откъде според вас е дошло това? Точно от такива шамари, които "вкарват в релси".
---------------------------------------------------------------------
Все си мисля че преди години ни млатеха по-редовно от сега !!!! А пък още по-преди ....мани мани .[smilie5]

Малко ги бият сега !!! Едно време те изпуа даскала в училището после у вас те довършат де си му създавал ядове на човека .
Сега бият даскалите [smilie23]

Малко им е ...закъсала е профилактиката .
[smilie19]

Автор: slivenski   
Дата:   05-01-08 11:53

Едно време Настрадин Ходжа биел децата си преди да ги прати със стомните за вода... Попитали го защо. "Какъв смисъл има да ги бия след като счупят стомните" - отвърнал... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: falcon   
Дата:   05-01-08 11:53

Никога не съм одобрявал боя,може би защото като малък бях див и ме биеха много[smilie18] [smilie18]
Смятам че понякога трябва да присъства,но в много лека форма и като част от много други усилия за възпитанието на едно дете[smilie24]

Дата:   05-01-08 11:56

скрапе-зле си брато!аз не подтискам детето си с шамари,а ги използвам само в случай в който не исккам да му повишавам тон!мога да ти кажа ,че е по- добре да го плеснеш по задника ,отколкото да му викаш половин час!викането освобождава твоята енергия и тя се натрупва с отрицтелен знак у детето!плясването не наранява никого,но показва недвуслислено ,че поведението не се толерира!пук и колкото повече крещиш на дете - толкова по голяма е вероятността да ко объркаш в това какво се иска от него!

Дата:   05-01-08 11:57

Е, са... Прибереш се вечер от работа... Уморен си, изнервен си, гладен си... Жената или детето нещо те издразнят... Мое да им биеш по един-два шамара... Ама, чак пък да ги млатиш... Не е мъжка постъпка... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   05-01-08 12:03

Ще ви кажа нещо - едно време дядо ми, който е бил даскал не помня колко десетилетия, като го срещаха хората по улицата и му казваха: Благодаря ти, даскале, че ме би с пръчката, та станах човек! [cool] [smilie7] Но сега е друго време, закони се измислят как децата да съдят родителите си, че и да бъдат оставени на грижата на държавата, ако родителите решат да използват някой и друг шамар. [cool]
По принцип не одобрявам боя. Малко шляпване обаче може да има въпреки всичко корективен ефект, но не зверски бой! Индивидуално трябва да се подхожда, защото има хора, които от малки са много чувствителни към насилието. [cool] И на децата повече любов. [smilie6] Изобщо трябва да се търси златната среда между разглезването и да му вземеш страха с бой. [cool]

Публикацията е редактирана (05-01-08 12:04)

Дата:   05-01-08 12:05

евалата амиго!страх не значи уважение![smilie24]

Дата:   05-01-08 12:10

С боя, както и с всяко друго наказание се свиква... [smilie21]

Имах една приятелка, която като малка баща и доста я е налагал.... И ми казваше "Аз си правех, каквото си искам. Знаех, че ще ме набие после, но какво от това... Само един бой..." [smilie21]

Та... И наказанията трябва да са еквивалентни на простъпката и разнообразни. иначе няма смисъл... [smilie21]

Дата:   05-01-08 12:16

свиква се ако го млатиш редовно за щяло и нещяло!ако само в изолирани случаи се ползва по някое плясване ,то не се приема като акт на физическа агресия , а е два ли не обидно!по този начин засягаш и емоция ,която ошумява доста по- трудно!

Дата:   05-01-08 12:33

За мен лично да упражняваш насилие над някого, над когото имаш власт по някакъв начин, значи да унижаваш това същество. [smilie8] Това значи и да деградираш самия себе си. [cool] По принцип приемам насилието само като някакъв краен вариант, когато всички други методи са изчерпани. Факт е, че поступването на някои им се отразява благоприятно, ако може така да се каже, но човек трябва да внимава и да преценява. [smilie8] Мен са ме спуквали от бой като малък и да не мислите, че това е помогнало. [cool] Но още повече намразих този подход и никога не съм го прилагал по отношение на когото и да е. Мисля, че трябва да ценим достойнството на другите и своето собствено. [smile] А децата са, за да бъдат обичани - безусловно. [smile] [smile] Не казвам, че това винаги е лесно. [smile] Балансът е най-трудно постижим. [smilie8] [smilie21] Съжалявам, че не мога в момента да намеря на компа едни прекрасни мисли, които преди време бях пускал тук - за децата и за живота.

Дата:   05-01-08 12:33

Ами не знам... за всяко дете може би трябва индивидуален подход. Сетих за едно като виц, ама си има истина:

Хлапето (оборотно някакво такова) прави пакост в училище и бащата казва:
- Сваляй гащите, да те нашаря с коланът, та да не правиш вече тъй.
- Как така ще ме биеш, тате, това ще ме травмира, ще натрупа у мен подсъзнателна омраза към тебе !!!
- Хммм прав си може би... тогава няма да те бия, едно хубаво мъмрене ти стига. Виж сега, сине - почва бащата със строг тон, но лапето го прекъсва:
- Моля те, недей... та аз съм дете, душата ми е ранима... знаеш ли каква горчилка ми трупаш, като ми говориш с тоя глас? Като ме набиеш, по-малко ще ме боли.
- Тогава пък няма да ти говоря, и майка ти също. Три дни няма да ти говорим...
- И да се отчуждя от вас, от родителите си? Как може да си толкова жесток !!!
- Тогава една седмица няма да излизаш !!!
- И да пострада социалният ми живот? Да се изолирам от приятели, да раста самотник? Ще ми съсипеш живота, тате.
- Тогава една седмица без компютър и телевизия !!!
- Тате, стига. Един съвременен човек трябва да бъде информиран и знаещ. Така ще ме откъснеш от света, от събитията... ако често ме тормозиш така, ще стана аутсайдер някой ден...

Бащата мислил, мислил, мислил, мислил, мислил... пък накраят хванал коланът и сложил устатото лапе в "Стойка Г"

:-))))))))

Навремето обичах да казвам на учениците си, че ако ми бяха деца, щях да ги дресирам с лопатата... ;-)))

Автор: tnt   
Дата:   05-01-08 13:29

Автор: cicomanco
Дата: 05-01-08 12:05

евалата амиго!страх не значи уважение![smilie24]

Дата:   05-01-08 21:28

[smile] как пък една майка не се изказа, дайте ви на вас да биете, но пък някъде четох,че било полезно да се тупат децата по задничето - имало много енергийни точки там.

Това в кръга на шегата, единственото ни утешение остава,че внуците ще си отмъстят за нас[smilie3]

Автор: scrap   
Дата:   06-01-08 00:32

cicomanco, a защо вместо тези безобидни шамари, които показват, че поведението на едно дете не се толерира, не се разговаря искрено и открито с детето? За мен разлика между бой и да крешищ срещу детето си няма. И в двата случая не детето е виновно, а твоята реакция на това, което то прави,а след това начинът по който изразяваме всичко това едва ли е толкова важен..

Изобщо кое поведение на дете се толерира и кое не?

Автор: bobihot   
Дата:   06-01-08 01:00

Много добре ми подействаха навремето статията "Не крещете на кучето". Ако вместо да му викаш и удряш го награждаваш и милваш когато трябва, много по-добре мотивираш поведението му (не само на кучето, но важи за всеки). Сега ви препоръчвам: "Седемте духовни закона за родители" от Д.Чопра- поне на мен много ми хареа. [smilie25] [beer] [shtrak]

Автор: plamennk   
Дата:   06-01-08 01:12

А дърпането на ухото към кое се причислява?
Щото аз моите не ги удрям ама като прекалят с лиготиите ги вкарвам в релси - за ушето и в неговата си стая без право на жалване. Май от това най много ги "боли". Иначе за бий няма смисъл. Разговорите помагат но до едно време, те са за по сриозните неща- сбиването в училище , по сериозните бели и т.н. Имат ефект да ви кажа. Лишаването от удоволствия помага също. Дърпането на ухото го прилагам само в краен случай, когато почнат да реват за глупости и да се драчат по между си.

Дата:   06-01-08 07:07

Всяко дете изисква различен подход. Моите са две - възпитавани по един и същ начин, а различни като слънцето и луната[smilie11]

Автор: dexter_d   
Дата:   06-01-08 11:03

Руска раздала възмездие за рекет с кифли

Зорница Семерджиева

Глоба от 150 лева отнесе 55-годишна старозагорка, ощипала зверски по бузата 11-годишно момче в училището. Така жената отмъстила на хлапето, което рекетирало внука й.
Руска Танева беше набързо изправена пред Темида по Указа за борба с дребното хулиганство.
Бойната баба разбрала от 8-годишния си внук Теодор, че батко петокласник го карал всеки ден да му купува кроасани. При това калпазанинът Генчо дори не го ядял, а само вземал картинката, скрита в опаковката.
Генчо усетил, че второкласникът разполагал с много пари, тъй като към джобните от родителите на Теодор баба му и дядо му тайно прибавяли по 4 лева на ден.
Вбесена от тормоза над внучето й, Руска първо вдигнала скандал на Генчовата майка в магазина, в който работела. От там се насочила направо в училището и открила изнудвача пред кабинета по музика. Свалила рязко качулката от главата му и стиснала здраво с пръсти бузата му, като разклащала напред - назад главата на детето.
Тогава дежурната учителка се спуснала да прекрати дребното хулиганство и благодарение на това Генчо си останал с две бузи.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.