Автор: matataupa
Дата: 18-12-07 12:59
Защо когато се зададе елементарен въпрос, който изисква елементарен отговор един от твърде често срещаните отговори е "RTFM" или " питай Google"?
Не че аз се оплаквам , напротив, на мен на такива въпроси са ми отговаряли по съответния готин начин и са ми спестявали доста ровене.Пример: като си взех първия ДСЛР не знаех откъде се коригира експозицията . Попитах/ не споменавам кого, да не помисли, че се мазня / и ми отговори. Бая сол ми се натри на главата също . После си загубих ръководството на блещавицата и пак се наложи да попитам туй- онуй - отговориха ми много точно/ демек- разбрах каквото исках да знам/.
Следващото- как ръчно да си настроя белия баланс- ами, досрамя ме пак да питам и четох
Не е това темата. темата е какво кара човека, който знае отговора на даден елементарен въпрос да не иска да отговори и да препоръчва гугъл или ТФМ. Просто импулса, който те кара да не дадеш исканата информация. Дали е чувството, че му правиш добро, като го караш да чете човека, дали е мързел да отговориш, може би яд, че това, което ти си чел часове някой ще получи наготово за 5 минути?
Говорим за елементарни въпроси. За такива, които не изискват да се прескочат основите на фотографията.
https://photo-forum.net/joro/emoticons/457.gif
|
|