Автор: mixmike
Дата: 10-12-07 15:40
Хаха, лятото ще пращам един обектив до Търново. Обаждам се сутринта за експресна поръчка - оня от еконт вика - ще дойдем около и след 16:00ч. Викам - не сте само вие и отивам до СитиЕкспрес.
Пращам, човека си го получава на другия ден и съответно аз чакам парите да дойдат на по следващия - в случая петък.
Викам си няма да стане грешка - щом човека го е получил и платил, колко му е един телефон че е платен, и в офиса ми изплащат парите...
Да, ама не... В петък около 16:00 звъня..."Ами нямаме потвърждение, че е платено!"
Е как нямате, телефони нямате ли?!? 24 часа не им стигат за да проведат разговор София - Търново. Все пак мацката казва че ще опита да се свърже с "колегата" и ще ми звънне след малко.
Да, ама не...Звъня в 17:00 - Какво става?
Не могли да се свържат с колегата..."Абе тоя колега да не си е заврял телефона в ****?" - си викам наум,
и тогава получих следния отговор...
"Господине, какво ни тормозите след като е минал само един ден? В общите правила пише, че наложен платеж се изплаща до 30 работни дни"
Е тука паднах - "Какви 30 работни дни? Аз тръгвам на море утре и тези 500лв ми трябват?
Прочетох "общите правила" и наистина така пишеше...30 работни дни"
Викам си наум - "ей сега идвам и ви ****** ******"
Както и да е, видяха че съм на зор, и умекнаха. Незнам дали изобщо са се свързали с "колегата" или дали не са ме въртяли ей така за нищо, но казаха, "моля елате в офиса да си получите платежа"
ОК, случи се близо и бях там на 10-тата минута. Офиса се оказаха 2 съединени гаража в не много нова кооперация. Вътре без климатик се потяха 4 лелки! Едната отвори касата и започна да отброява 500лв. БРЯ - ми то нямаше толкова в касата на "офиса".
"Ми к'во ше праим сеа?" - и лелките наизвадиха портфейли и събраха от собствените си пари.
Такава гледка беше
|
|