Автор: abyser
Дата: 16-11-07 21:04
Някой разбра ли последно какво се иска от зимните гуми все пак?
Днес мин. Петков отхвърлил изискването за зимни гуми, като подчертал, че необходимо и достатъчно да сме чисти пред проверяващите органи е наличие на минимален грайфер ...... колко???
Днес се рових в нета за инфо за гуми (че моите май са за смяна, 4-5 мм грайфер, не заради закона, ами щото аз така смятам) и коментирам с един новинар от медия, а той ми вика: ако ще ги сменяш заради КАТ - няма смисъл, министъра каза преди малко - мин. 1.6 мм графер. Викам му: "да не си се объркал нещо, аз знам за 4-5 мм", а той: "не бе, сега го казахме в ефир и имаше звуков материал с интервю с някой си, чуй го ако не вярваш".
Баси, викам, кво стана ?
По-късно по някакво радио в магазин коментираха изказването на министъра и споменаха за 6 мм, което звучи по-вероятно от 1.6 мм. И точно си помислих, че всичко ми е ясно и хоп - в новините по Нова ТВ казаха 1.6 см. Това съвсем ме замая, щото чисто нови в магазина са с 1.2-1.3 см.
И като капак намерих в интернет някакъв цитат от правилника за прилагане на ЗДвП: "превозното средство е технически неизправно, ако дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1.6 мм".
1.6 мм е смешно малко, 1.6 см е страшно много. 6 мм е логически издържано.
Кое е истината за КАТ в крайна сметка? ![[smilie8]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie8.gif)
|
|