Автор: ALBIREO
Дата: 05-11-07 00:30
Императоре. Има една много фундаментална грешка, която е масова, за мое голямо съжаление.
Когато възникне проблем, той трябва да се реши. И ето тук е грешката - хората изпадат в емоционални и хаотични размишления за това кой бил виновен, какво можело да се направи, как нямало кой да ни оправи, бла-бла... глупости! Пълни при това.
По този начин хората започват да се карат, кой крив, кой прав и реално НИКОЙ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА.
Цигани или роми, турци, американци, гърци... Защо ги намесваш? Нямат общо с проблема! Проблемът е твой, мой и на всеки, който чувства ситуацията, като ПРОБЛЕМ.
Кой трябва да го реши? Знаеш отговора.
Въпросът е, защо нищо не правим? Отговори ми на въпроса, защо ТИ нищо не правиш, че този проблем да се реши? После ще ти дам аз отговор, защо аз нищо не правя.
Ето, казваш - има проблем. И?
Никой от тук присъстващите не може да каже: "А, да - добре. Ей ся ще ги тикна тия мижетурки в затвора, където им е мястото и ще издигна кандидати, които могат да решават проблеми, а не (само) да се облагодетелстват!". Няма тук такива хора. Което обезсмисля темата ти, освен да "разтовариш" гняв и да покажеш на всички нас, че тези неща се случват.
Но, някой изненадан има ли? Не. Защо? Отново знаеш отговора. Това не е от вчера и може би още дълги години ще е така...
|
|