Автор: ALBIREO
Дата: 03-11-07 04:54
Забелязах, че действащите правила за точкуване към момента, са довели до най-често срещаното съотношение на А към Б точки - 4/1 (примерно 200/50).
Отклоненията, които най-често ме учудват, са преобладаващи А или преобладаващи Б точки.
Преобладаващо Б
Силно се съмнявам, че дадена снимка се разбира само от определен кръг хора, които по случайност, до един раздават Б. Според мен, снимки със съотношение < 2/1 (примерно 200/100, 200/150...) в полза на А са "дадени по милост" от Б "гласоподаватели". Дали защото са приятели, дали защото се "подкрепят", дали по друга причина, няма значение. Във всеки случай не и заради самата снимка.
Преобладаващо А
Отново съмнение пораждат в мен снимки, които нямат нито една Б точка, но надхвърлят 150, 200 и дори много повече А точки. Допускам следните причини:
1. Снимките не са достатъчно добри, за да им обърнат внимание "Боговете" и получават 4 А по подразбиране от "Антихристите" .
2. За снимките си гласуват отново на принципа "преобладаващо Б", но тук преобладава "А".
3. Тъмбнейлът не е достатъчно примамлив за "Б гласоподавателите".
4. (дайте предложение)
И на последно място, но не и по значение за целта на темата ми, изключително съм изумен, как хора с 50, 100, 200 и ПОВЕЧЕ снимки в профилите си, не могат да надхвърлят 25Б точки и продължават да качват шедьоври
Вие как мислите? ![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|