Автор: Mobby_Dick
Дата: 10-08-07 18:03
Се почуствах доста необичаино.
Реших да се поразходя до центъра, да купя книги, да се видя с приятели.
Автобусът, които доиде след доста време....направи странен завои от булевард Цариградско, и пое извън нормалното си трасе надолу...към Подуене!
Сетих се, че това е следващият гениален ход на бат Бойко....но пък ми обърка плановете.
На въпроса ми, ще мине ли през Орлов мост, всички присъстващи в него мулеха уши в буквалният смисъл....и мълчеха
Слизам на ситняково....купувам пред мен веднага търсената книга....и все пак продължавам към центъра....така пеша....ходеики сам по абсолютно опразненият огромен булевард, които беше притихнал и нито се работеше по него, нито коли се движеха. Половината от платната не бяха пипани...но затворени.
Движението беше в пълна парализа, но аз имам крака.
Минавам покраи един старец-книжар, на които обикновено бутам нещо, този път не го очаквах в това безлюдие....и тои побесня, че този път не съм купил от него!
Казах му, колко още имам да купувам, но ще го избягвам....защото и беднотията вероятно е доста голям порок и води до неблагодарност и тъпоумие
Останалите книги на Славейков струват 4-5Х цената си. Организирано и на всяка сергия!
Това което търся, съм го прочел и го имам....но книжарите спорят с мен, че няма такова издание (познаваме се....)
Среща ме Снежанка, и ме завежда в неината книжарница, където купувам въпросното издание не за 25, а за 7 лв.
Решавам, че добре знаят какво и къде има и кога да крият.....и бележа началото на книжарската мафия в Бг
На Славейков каквото търсите ще намерите или не....още от първата сергия. всичко е унифицирано, както кое кога да се избага....така и съответната горница.
Честито.
и така нататък
навръщане, 45 минути си очаквам автобуса, на които на светлинното табло пише идва след 5 мин.....после след 25....после след 35.....а никакъв не минава.....после почва пак да се нижат произволни цифри.
Едно такси мина....въпреки, че съвсем не бързах.....но не ми се носеше една торба с книги
|
|