Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Android vs iOS размисли...
Автор: hose   
Дата:   12-02-13 10:52

тия дни ми се скапа телефона и след дълго умуване взех едно евтино и малко HTC и съм сериозно озадачен от андроид... няколко години работя с ай под тъч 4 и след него определено стигнах до извода че андроида е като уиндолса - малко шаранийки - вярно красиви анимации има - но отдолу май е АД... правиш едно случва се друго, инсталират се разни неща които ти не си искал, персонализираш и се въртиш за елементарни неща в хиляда менюта...
но да кажем че всичко това е субективно, ето две неща които ме хвърлиха в джаза:

1. Оказа се че зависи откъде си си взел телефона, и съответно моя има само английски, испански и португалски - явно внесен от някъде по втория начин, за мен езика не е драма и винаги си пускам така и така английски, НО.... за разлика от иОС-а, където по всяко време можеш да си преинсталираш цялата система с ОРИГИНАЛЕН софт идващ директно от епъл с всички нови ъпдейти интегрирани - тук се рутв-а - свободния уж андроид !!!!!! и после се качват едни неясни софт-ове идващи от турски или какви ли не сайтове, почва се едно хакване, ръчкане и отключване... нямам думи

2. Веднъж като се логнеш в марект-а с г-мейлския си акаунт, НЯМА изтриване - услужливо ти се казва че за да си изтриеш акаунта трябва да си reset-неш телефона към factory settings, и при това да се ИЗТРИЕ цялата информация, не само да се ресетне... WTF?????? смених си паролата на гмейла защото исках да спра достъпа, и почна да ми дава съобщение през 15 мин че не може да свърже... и накрая изтирх всичко, като за моя изненада много от нещата които бяха по default там - като разни картинки системни например - също се изтирха [cool]

има и други неща които ми направиха впечатление но не ми се пише сега...
та така... не съм фанатик да проповядвам тук епъл та епъл, но там всичко се случва ВЕДНАГА, на МОМЕНТА, без APPLY и OK, просто ясно и лесно и точно...

Отговори на това съобщение
 Re: Android vs iOS размисли...
Автор: dobriman   
Дата:   12-02-13 10:54

Дам.

По точка 1 и 2 - не е така.
Останалото ... вече сме му се смяли.

Дата:   12-02-13 10:56

не разбрах...
ако ти се пише сподели

Автор: temelko   
Дата:   12-02-13 10:57

Твоето HTC ще дойде кръвен роднина на Айфона на Димов [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: burnmaster   
Дата:   12-02-13 10:57

взех едно евтино и малко HTC

Я вземи едно голямо и скъпо като моето , и ще останеш приятно изненадан [smilie7]

Дата:   12-02-13 10:59

Не ми се пише.
На моите андроиди -може да се преинсталира с оригинален софт :)
(и то по-лено от колкото на iphone)
Също така мога да си сменял акаунтите без да си резетвам дивайса.

Автор: Han_Solo   
Дата:   12-02-13 11:01

Не знам какво НТС си си взел ама във всички телефони които съм имал с Андроид си има опция "премахване на акаунта" ... А и лично съм го правил на един колега - синът му беше връчил старата си Моторола Майлстоун и трябваше да разкараме акаунта в Gmail и да му направим нов

Автор: vinse   
Дата:   12-02-13 11:01

всъщност да се купува HTC въобще не е препоръчително. Последно като ми попадна едно от среден клас, HTC така се бяха осрали с интерфейса дето са го сложили върху андроида (сенс ли му се викаше), че телефона имаше секунда и отгоре лаг.

Дата:   12-02-13 11:02

т.е. зависи от марката и модела?!

Дата:   12-02-13 11:03

Аз съм на обратното мнение.

С изкл. на SII, всичкото HTC e по-добро.

(но това вече е индивидуално)

Автор: serjy   
Дата:   12-02-13 11:08

подобен тип устройства са просто портал към множество интегрирани услуги и благинки. ако държиш да не полваш такива, да си си "офлайн", то не виждам смисъл да купуваш такова устройство. е, с айфоните явно е някакъв такъв тагав режим и когато ви отворят прозореца към света, почвате да се плашите [shtrak]

Дата:   12-02-13 11:11

Автор: hose
Дата: 12-02-13 11:02

т.е. зависи от марката и модела?!

общо взето да. Ако искаш чист андроид без боклуци върху него си взимаш Нексус. Ако искаш устройство с отворен хардуер си взимаш среден или висок клас сони или самсунг.
Ниските класове андроиди не са лоши, но заради слабият си хардуер може да имат проблеми с перформанса, за това и при тях андроида обикновено е версия 2.Х, докато актуалната версия на тази операционна система е 4.2

Автор: Krassy   
Дата:   12-02-13 11:15

4-4-2 направо, перфектна система [smilie5]

Дата:   12-02-13 11:16

4.2.1 е [smilie18]

Дата:   12-02-13 11:17

добре едно бързо въпорсче- за разлика от иОС-а, тук си копираш директно мр3-ките, като на флашка
но след това ти ги показва не по папки
това в иОС-а също го прави, но има лесен начин да направиш всяка папка плейлист
тук явно не може, и трябва да си дръпнеш аппс

и като отвориш телефон-а, излизат номера за набиране... и вместо да цъкнеш на буква, пишеш номера... което е много странно за мен като логика, и не цъкаш няколко пъти за дадена буква ами директно пишеш коя да е от трите и то явно пресмята всички комбинации и вади близките... което ок - работи, но ми е доста неудобно като цяло

Автор: CyberGene   
Дата:   12-02-13 11:19

На тая тема ѝ предричам поне 3000 поста, по-голямата част от които на vinse [smilie18]

Дата:   12-02-13 11:20

да така е, аз честно казано исках единствено и само телефон, без нищо, но такива вече почти няма и са някакви... този го избрах да е малък и възможно най-евтин - 210лв, HTC explorer и определено няма да го ползвам за нищо друго, просто тези неща ми направиха впечталение и реших да споделя, защото нямам опит с андроид...

Автор: deltalink   
Дата:   12-02-13 11:23

Хосе ако това го смяташ за неуредица - здраве му кажи.
Кажи ми как в иОС ще се регнеш в айтюнс без кредитна карта?

Автор: n1x0n   
Дата:   12-02-13 11:24

за разлика от иОС-а, където по всяко време можеш да си преинсталираш цялата система с ОРИГИНАЛЕН софт идващ директно от епъл с всички нови ъпдейти интегрирани

Вероятно ти убягва разликата между iOS и Android като концепция. Първата се слага на 3 устройства - iPad, iPod и iPhone, а втората - на няколко хиляди абсолютно различни като хардуер устройства от стотици производители.

Нормално е хардуерните вариации при Android устройствата да обуславят невъзможността да се ползва една унифицирана версия на ОС за всички. Така ъпдейтите и ОС-инсталациите стават ангажимент на конкретният производител.

Двете системи имат своите предимства - Apple знаят ТОЧНО на какъв хардуер ще работи ОС-а, което позволява по-голяма стабилност и по-добра оптимизация, Android-базираните системи пък дават по-голям избор от хардуер и в повечето случаи по-добра производителност, както и това, че не подлежат на централизирани рестрикции, както е при Apple.

От известно време насам търкалям успоредно iPad 3 и Kindle Fire HD и честно казано намирам кусури и предимства и на двете устройства, хем Fire HD се брои за едно от най-"спънатите" в софтуерно отношение Аndroid устройства.

Автор: analgina   
Дата:   12-02-13 11:29

Deltalink, аз съм регистриран в айТюнс без кредитна карта. В американския. Не помня как съм го направил, че беше преди 3+ години.

Автор: harvester_vn   
Дата:   12-02-13 11:32

hose написа:
> и като отвориш телефон-а, излизат номера за набиране... и вместо да цъкнеш на буква, пишеш номера... което е много странно за мен като логика, и не цъкаш няколко пъти за дадена буква ами директно пишеш коя да е от трите и то явно пресмята всички комбинации и вади близките... което ок - работи, но ми е доста неудобно като цяло

Отговарям по епълски- НЕ Е НУЖНО да се пишат букви, след като си има списък с контакти [smilie5]

Аз лично ползвам клавиатура само когато набирам номер който го нямам в контактите си. А когато отворя телефон, по подразбиране ми излиза лога с последните разговори.

Между другото, най-доброто за набиране на номера от указателя е решението в Нокиите с хардуерна qwerty клавиатура- от начален екран, без да влизаш никъде, започваш да пишеш име и съвпаденията излизат. Ама тва са истински бизнес телефони, а не играчки

Публикацията е редактирана (12-02-13 11:33)

Дата:   12-02-13 11:33

Така ъпдейтите и ОС-инсталациите стават ангажимент на конкретният производител.

именно - нещо което го няма официално нито на сайта им нито през някакъв вариант на техен софт

Android-базираните системи пък дават по-голям избор от хардуер и в повечето случаи по-добра производителност

по-ниска производителност имат, точно защото са предвидени да работят на всичко - като уиндолс-а

и да - далеч съм от идеята че има ИДЕАЛНИ системи...

deltalink - аз съм без карта, това наистина отскоро го направиха, все още има начин да си регистрираш акаунт през сайта на епъл без карта, но после при влизането искат пак - тъпо е да, но след това можеш да влезеш в APP STORE-а и да я махнеш

Автор: tantris   
Дата:   12-02-13 11:36

Възможна е регистрация без карта в iTunes, поне допреди година[smilie3]
Ако не ми беше джейлнат айфоня, отдавна да съм на андроидско устройство.

Автор: todorov   
Дата:   12-02-13 11:37

Господа,

тук намирисва на заговор срещу андроид...

Аз напускам темата.

https://photo-forum.net/joro/emoticons/S27A.gif

Автор: deltalink   
Дата:   12-02-13 11:38

>> Deltalink, аз съм регистриран в айТюнс без кредитна карта. В американския. Не помня как съм го направил, че беше преди 3+ години.

Говря за сегашното положение (от близо няколко месеца).
Сега по презумция ако нямаш кредитна карта не можеш да ползваш апстор.
Единствено се прави компромис за Пакистан.
https://discussions.apple.com/thread/4078601?start=0&tstart=0

Публикацията е редактирана (12-02-13 11:39)

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.