Автор: hose
Дата: 12-02-13 10:52
тия дни ми се скапа телефона и след дълго умуване взех едно евтино и малко HTC и съм сериозно озадачен от андроид... няколко години работя с ай под тъч 4 и след него определено стигнах до извода че андроида е като уиндолса - малко шаранийки - вярно красиви анимации има - но отдолу май е АД... правиш едно случва се друго, инсталират се разни неща които ти не си искал, персонализираш и се въртиш за елементарни неща в хиляда менюта...
но да кажем че всичко това е субективно, ето две неща които ме хвърлиха в джаза:
1. Оказа се че зависи откъде си си взел телефона, и съответно моя има само английски, испански и португалски - явно внесен от някъде по втория начин, за мен езика не е драма и винаги си пускам така и така английски, НО.... за разлика от иОС-а, където по всяко време можеш да си преинсталираш цялата система с ОРИГИНАЛЕН софт идващ директно от епъл с всички нови ъпдейти интегрирани - тук се рутв-а - свободния уж андроид !!!!!! и после се качват едни неясни софт-ове идващи от турски или какви ли не сайтове, почва се едно хакване, ръчкане и отключване... нямам думи
2. Веднъж като се логнеш в марект-а с г-мейлския си акаунт, НЯМА изтриване - услужливо ти се казва че за да си изтриеш акаунта трябва да си reset-неш телефона към factory settings, и при това да се ИЗТРИЕ цялата информация, не само да се ресетне... WTF?????? смених си паролата на гмейла защото исках да спра достъпа, и почна да ми дава съобщение през 15 мин че не може да свърже... и накрая изтирх всичко, като за моя изненада много от нещата които бяха по default там - като разни картинки системни например - също се изтирха
има и други неща които ми направиха впечатление но не ми се пише сега...
та така... не съм фанатик да проповядвам тук епъл та епъл, но там всичко се случва ВЕДНАГА, на МОМЕНТА, без APPLY и OK, просто ясно и лесно и точно...
|
|