Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Интернет от VIVACOM - не си го причинявайте
Автор: Didovishte   
Дата:   22-01-13 10:30

Здравейте
искам да споделя с вас опита си с vivacom и всеки сам да си преценява.
И така една нормална вечер интернера и телевизията просто си спряха. Това само по себе си не е болка за умиране техника е, разваля се. Обаждам им се аз и човекът отсреща каза "мда слуича във входа на блокът ви не отговаря, ще опитам да го рестартирам от тук... мне не се оправи, ще изпратим човек на място" до тук добре, прибирам се в къщи на следващата вечер и о чудо - продължавам да нямам интернет, обаждам се отново, подобна случка. На следващата вечер обаче отново нямах при което вече силно ми прикипя. На въпросът ми какво е направено до момента за да се отстрани проблемът ми, след кратка проверка ми беше казано че имам записан час за утре да дойде техник до адреса и моето присъствие не е нужно понеже проблема е във входа на блока и че се опитвали да отстранят проблема в разумни срокове. Та за тях да го отстранят на третия ден на адрес в София е разумен срок. Забавното е че на следващата сутрин ми се обади техник да попита още ли нямам, казах му че не съм в къщи и няма как да му кажа дали в момента е ОК но като съм тръгвал за работа не е имало. и той ми каза тогава да съм си запишел нов час, казвам му аз ОК, днес след 6 ще съм в къщи, да ама не, те работели само до 5?!?! подръка на интернет само до 5 следобед. Не е нужно да казвам че тази изненада ми дойде в повече, излиза чена телефоните им само си изплакваш болката, и някой слънчев ден(ама найстина ден щото вечерта са си в къщи) те ще дойдат. Обадих им се отново и попитах аз тия дни без интернет ще ги плащам ли - разбира се че да, така било според договора ми. Верно това е някъде около 1.5лв ама въпоса е принципен. Как да е, няма да драматизирам излишно ето писъмцето което получих от тях по повод на оплакването ми - преценете си сами.

Уважаеми г-н Ганчев,

Във връзка с Вашето оплакване, искаме да Ви уведомим, че съгласно Общите условия на БТК АД (БТК) с Потребителя за предоставяне на Услугата VIVACOM FibeNet, VIVACOM се задължава да отстранява, в рамките на съществуващите технически и производствени възможности, в работно време всякакви неизправности, възникнали при предоставяне на Услугата, за да се поддържа Услуга с необходимото качество, в срок до 10 (десет) работни дни от осигуряването от Потребителя на достъп на специалист от VIVACOM за установяване на неизправността.
В случай, че повредата продължи над 10 работни дни, от страна на VIVACOM се извършва корекция на месечния абонамент.

Бихме искали да потвърдим, че всички заявени проблеми с Вашата VIVACOM Net услуга са отстранени в срок.

Благодарим Ви, че използвахте онлайн канала на VIVACOM!

10 работни дни за мен са си близо 12 дни общо което си е почти 1/3 месец. Но това е, договорът е такъв, но когато го подписваш знаеш само каква скорост очакваш и колко програми за какви пари, за подръжка никой не пита.
И пак ще го кажа, става въпрос за адрес в София Младост. За затрупано от сняг село в родопите може да е нормално 3 дни да им отнеме. Но в София да дойде човек до блокът ми и да смени един 20см кабел ми идва в повече

Отговори на това съобщение
 Re: Интернет от VIVACOM - не си го причинявайте
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   22-01-13 10:35

Пляс

Дата:   22-01-13 10:37

И да си продължа, като си избирате доставчик то е ясно че няма как да прочетете целия договор, но поне идете и вижте у приятел дали ви харесва. То интернета си е интернет, ама при телевизията се оказа че има разлика. А именно софтуера и как са организирани там нещата. Явно много съм се бил разглезил от предишния ми доставчик който отстраняваше проблемите в рамките на час дори през ноща, но при vivacom доста ме дразни софтуера на телевизията, до ден днешен не мога да преглътна че не мога да си скривам нежеланите канали и така си ги обхождам всички планети и тн глупости които никога не гледам, но нито може да си ги преподредиш, нито може да ги скриеш, нито опцията "Любими" ти позволява да прецъкваш само това което гледаш. Даже и да има възможност явно не е много очевидно защото порових из настройките и не намерих, а имам претенции че се оправям с техника :)

Автор: shadowhand   
Дата:   22-01-13 10:41

Поради тази причина продължавам да плащам по-скъпа цена на интернет спрямо конкурнтите на пазара - за последните няколко години не съм имал прекъсване. Голям праз, че давам 8-10лв повече.

Дата:   22-01-13 10:47

еми и аз плащах до преди това 10лв по скъпо и си викам "бахти аз не свалям нищо, закво ми е най якия интернет в града, я да икономисам 10лв" и ето на :)
Абе и при виваком като има има, ама като няма няма по за много дълго което е престъпно[smilie9]

Автор: temelko   
Дата:   22-01-13 10:47

Всичко е според зависи.

Като съпорт са отвратителни - то кой ли не е.

Технически по-скоро стават.

Аз просто имам късмет - При мен в гората няма избор и си използвам АДСЛ-а вече 11 години, с ясното съзнание, че повече от 12-15 mbits ...

За толкова години не е имало големи сривове с изключение края на това лято, когато Лусент бяха оплескали нета кардинално. Поне за 24 часа оправиха нещата.

Може би ме спасява това, че няма други ползватели на услугата в околността.

Дата:   22-01-13 10:48

Аз съм доволен от виваком, но съм на оптика и близо година не е имало повреди. Иначе верно сервизът им е бавен

Дата:   22-01-13 10:56

и аз съм на оптика, ама то оптика оптика... колко да е оптика. Оптиката е до входа, от там до нас си е кабелче. И бих нарекъл сервиза бавен ако се бави 4 5 часа - 3 дни и да работят само до 5 си е пълна липса на сервиз. Просто трябва да узреят за идеята че като им расте броя на абонатите значи трябва да расте и броя на екипите за подръжка.

Дата:   22-01-13 11:03

Няма да осъзнаят - оутсорнали са всичко на Алкател-Лусент, а там ударението е на кост-сейвинг-а. Ако имах избор, не бих стоял при тях, просто имам късмет че не се е налагало да им ползвам съпорта.

Автор: Ivodam   
Дата:   22-01-13 11:06

И аз имам впечатлението, че е според зависи с Виваком. Наскоро имах проблем с АДСЛ модема, явно беше сдал багажа, обадих се вечерта, записаха ми технически екип за другия ден, между 2 и 3. Наистина работят до 5, ама и в събота, и понеже беше събота, нямаше проблем. Дойде един пич, смени ми модема с по-нов, последен модел, провери и затегна и жичките в розетката на стената и всичко шест.

[smilie7]

Автор: tziko   
Дата:   22-01-13 11:07

Интернет от VIVACOM - не си го причинявайте

Ха добър ден!

Автор: ogimag   
Дата:   22-01-13 11:08

Големите доставчици са така. Не им дреме. Затова колкото и да ме ухажват ги отсвирвам.
За мен малък доставчик- 13 лева- 100mbit/s
Пей сърце [cool]

Дата:   22-01-13 11:10

Международен, нали [smilie7]

Автор: vinse   
Дата:   22-01-13 11:13

Навсякъде е според зависи. Днес имаш късмет и ти оправят всичко за отрицателно време, утре нещо се чупи и чакаш 5 дена. Аз ползвам два доставчика, единият е "квартален" пък другият вивакомски. Кварталният за 6-7 години как съм с него се счупиха веднъж сума суичове след една буря - за едни ден ги оправиха, вивакомският 2-3 пъти се дъни и реагираха за няколко часа.
Това, което аз съм забелязал - ако ползваш услугите им като юридическо лице - реагират много бързо. За частните им клиенти не си дават много зор.

Автор: tziko   
Дата:   22-01-13 11:19

"Това, което аз съм забелязал - ако ползваш услугите им като юридическо лице - реагират много бързо. За частните им клиенти не си дават много зор."

Аз точно като юридическо имах големи разправии, една седмица ме оставиха без нет и телефон. После неустойки ми искаха.

е тука си личи кви са Виваком.

Дата:   22-01-13 11:20

Лятоска като бях в щатите се сцепи и кабелната и интернетът. Обадих се, подадох заявка, казаха ас суун ас посибъл и дойдоха след една седмица[smilie18] 80 кинта на месец е таксата

Автор: imitev   
Дата:   22-01-13 11:36

Оптика оптика...

За какво ви е тази оптика ?

100 мегабита интернет къде сте виждали на живо?

Автор: serjy   
Дата:   22-01-13 12:22

от виваком, преди бтк, не мога да се оплача. клиент съм им от над 10г. дали имаше едно прекъсване за 2ч. преди 4-5г. просто съм много доволен [smilie24]

Автор: vency59   
Дата:   22-01-13 15:45

С пари можеш да се "закачиш",ама с пари не можеш да се "откачиш".
Това е Виваком!

Автор: boZo   
Дата:   22-01-13 18:01

От Виваком се откачаш по следния начин - подаваш молба за повреда - бавен нет. После отиваш в офис - бавен нет! Обаждаш се на супорта - бавен нет.
Реално погледнато до над 70% от абонатите те нямат техническа възможност да доставят обещаните 20 мегабита - 7до10 в идеалния случай. Там има вътрешно нареждане - клиент да се се отписва по никакъв начин, отнасят супер наказания. До сега съм им отказал едно поне 50 човека.
И като ти се обаждат по телефона любезни пТички от виваком да се внимава кво казваш... щото накрая излиза, че както си говорите ставаш абонат за 2 години...[smilie23]

Автор: OIM   
Дата:   22-01-13 18:10

Като ти се обаждат казваш да те отметнат в системата че не искаш да получаваш пазарни предложения по телефона

Те са длъжни по Закона за защита на потребителите да прекратят обажданията
Така са го направили закона нашите депутати - ако не поискаш изрично да не ти се обаждат , ще те тормозят постоянно

Автор: TheBossBG   
Дата:   22-01-13 21:35

Мегалан - две години не е спирал нетът.

Виваком - в резиденция Евксиноград няма 3G на флашката. Звъня и обяснявам, връщат ми: ами г-не, сигурно клетката е претоварена. Да бе, да. Те там почиват 5000 души и излапват целия трафик. В същото време на същото място 3G на мтел(през НТС) лети като Тъндърбърд.

Извод: БТК са тъпанари и, ако половин България не знаеше номера на телефона в офиса, и там щях да го спра!!!!

Дата:   23-01-13 09:54

Ама аз пак ще го кажа, повечето хора тук казват "за 5 години не ми е спирал" ами те и виваком на това разчитат, "дано да не спира, че няма кой да го пусне".
не може за денонощна услуга да няма денонощна подръжка

Автор: ilcoin   
Дата:   23-01-13 10:22

Виваком НЕ Е нормална комуникационна компания, те са продавачи на интернет. Имам дългогодишен опит с тях като ИТ на няколко фирми - по-голяма незаинтересованост и некомпетентност не съм виждал събрана на едно място. А не е като да нямам опит с интернетаджии.

Всичките си клиенти и въобще всички хора, които са ме питали, съветвам да стоят далеч от тях.

И най ме дразнят, че нямат 24/7 реален съпорт. Като има проблем с нета идват най-рано на следващия ден. Пък през това време кой ще плаща заплати на 10 човека? А ако работиш домашно и ти падне нета? Пълен смях са просто ....

[beer]

Автор: lillia   
Дата:   23-01-13 11:39

Автор: Didovishte
Дата: 23-01-13 09:54

Ама аз пак ще го кажа, повечето хора тук казват "за 5 години не ми е спирал" ами те и виваком на това разчитат, "дано да не спира, че няма кой да го пусне".

[smilie24]

чакахме 2 месеца в офиса да оправят повреда на телефонни кабели.
Интернета работеше 2 на 2 дни[smilie6]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.