Автор: Morph
Дата: 20-01-13 03:27
Днес (по-скоро вчера) ми се наложи да се изживея като фотограф на сватба на близки, мой приятели. Подписването се състоя в обредна зала "Триадица". След лутането за търсене на свободни, паркоместа( оказа се, че спирането пред официалният вход е разрешено), и намирането а изгубени роднини от провинцията, пред входа на залата мернах младеж с апарат и светкавичка, но не му обърнах внимание. Снимах си по време на подписването, всичко точно. След излизането от залата има нещо, като фоайе, наснимах си младоженците и желаещите да се снимат с тях. Излизаме от залата и гледам щендерче с накачулени 15-20 броя снимки, формат 10х15 см. и цена 3 лв.( ако си спомням правилно), не им обърнах особено внимание, цветовете на снимките бяха размити, "значими" бяха снимките на младоженците и майката на младоженеца, другите бяха на разни роднини ( вероятно снимани при влизането на хората в обредната зала ). Та във фоайето след залата на няколко пъти се бутнах в един чичка с някакъв Канон, не му обърнах внимание и продължих да си снимам, отиваме да отпразнуваме събитието в едно, уютно ресторантче в квартала на младоженката (ресторантчето е на близо 10-15 км. от обредната зала, с младоженката сме от един квартал, но не знаех ресторанта), по едно време се появява една девойка, видима възраст между 20-25 години, в ръката си държи тесте със снимки на младоженците. Цветовете на снимките нямат нищо общо с реалните, ръцете са им отрязани, има някаква рамка с разни цветчета супер, нескопосано сложени, формат 10х15 и цена 3 лв. Бях отвратен от представените снимки, вероятно на домашното ми HP C4280 щяха да излезнат по-добре, яд ме е, че не взех една снимка, ей така, за сравнение с мойте, аматьотски снимки. Как са разбрали за ресторантчето не съм питал, някой друг сблъсквал ли се е с подобен непрофесионализъм, редовна практика ли е това на въпросната обредна зала ?!? Толкова ли не могат да да си наемат читав фотограф. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против обредната зала, церемонията беше супер, но фотографчетата бяха под всякаква критика или по-скоро хората, обработващи файловете.
|
|