Автор: Krassy
Дата: 12-01-13 13:40
Ами вижте...
Отдааавна, много отдавна... като се нанесох в един от офисите в сградата, наследих един голям шкаф-аквариум.
Беше около 2 метра широк... 2 метра висок... където аквариума беше 80-100 см някъде от височината на шкафа... и поне 60-80 см. дълбок. Това не знам колко литра прави, обаче беше огромен. Нищо не разбирахме и го пълнехме с каквото ми скимне, като флора и фауна, а и пари имаше и не ни беше проблем тук таме умиращи и други обстоятелства.
След година ползване имах по 2 педи сомове и т.н. Но никога не съм сядал да чета и да се интересувам от условия на средата, бактерии и какво ли не...
Всяка седмица бърках до рамо, качен на един стол с една гъба да смъквам зеленото по стъклото ха ха ха...
След като ни писна и се преместихме на долният етаж... тогава обичахме да си сменяме офиса в сградата на НИПКИК Варна, сменил съм поне 4-5 офиса, от скука... и за разнообразие, мързеше ни да мъкнем аквариума и го подарих на Варна кабел, тогава я държеше Гунчев. Мисля че така се казваше собственика, познавахме се... тъй де, и те бяха на същият етаж... сега след хиляди прекупувания са телевизия Близооооо ... стой по далече ха ха ха ха
Този аквариум дълги години се ползваше от телевизията, след като свърши програмата насочваха една камера към него и цяла вечер - рибки в ефира
А сега по темата.
Заради основателни причини в нашият апартамен не гледаме домашни животни, въпреки, че обичаме. На вилата, или в Мъглиж и т.н. на "широко" имаме какви ли не животинки, но в апартамента нямаме. Обаче малката си умира за живинка и като сме тук иска да се занимава с животни. Затова и варианта с аквариума се прие от всички у дома.
Имам приятел, който е бил много много навътре в акваристиката, но сега не се занимава. Той ми даде много ценни съвети и мисля, че знам какво да правя като за начало. Реално не се планира да се развива това хоби, а да се остави на едно ниво, средно например.
Мисля да закупя, намерих в един магазин един 55 литров, немски, красив, правоъгълен с добре изглеждащ капак и място за една лампа. Да насипя грунда, да сложа треволяка, да го стартирам и да чакам една-две седмици да се създаде необходимата среда. После да го напълня с неонки и някой друга по различна и това да е...
Няма да е много претрупан, ще е с дълбоко-черно за гръб и страници, за да може да изпъква зеленината и рибките. Най-трудно е да направиш изчистен дизайн...
За какво пускам тази тема.. поради няколко причини.
Една от тях е малката надежда, ако някой има излишен аквариум, който не гледа и го продава, да му го купя, ако ми хареса...
Въпреки, че у дома се разбрахме днес да идем и да вземем този от магазина, както и да е...
Другата причина е, че досега такава тема не е имало или ако е имало, това е било много, много отдавна.
Третата причина е, че има малко общо и с фотографията...
Виждал съм уникални фотографии на аквариуми, спиращи дъха, добре подредени, с много добри идеи и не на последно място - много професионално заснети. А самото заснимане се оказва, че не е проста работа...
Ами това е, приятели
|
|