Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Samsung Galaxy
Автор: todorov   
Дата:   09-01-13 09:12

Колеги със смартфони на самсунг, загряват ли Ви смартфоните?

Миналият ден тръгвам да свалям от пощата 8-9 файла, снимки, всеки по 5-6 МБ. По едно време усещам в горната половина на смартфона (галакси S2) грее. Пипам го там и направо се уплаших. Все съм виждал телефон да загрява, ама такова загряване на телефон не бях виждал. Пробвах се да прекъсна свалянето да не се скапе нещо - тц! Блокаж. Както и да е след около минута и нещо (предполагам) успях да спра свалянията. Сложих телефона на ухото - направо гори. Оставих го настрани и след 2-3 минути беше вече нормано хладен.
Някой нещо по въпроса. Съвет!?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy
Автор: fizo   
Дата:   09-01-13 09:15

Блокират,бъгват,разговорите насичат и от време на време съвсем спират и се разпадат,зацикля на бял екран и трябва да вадя батерията,самата батерия пада супер бързо и странно, но не не загрява кой знае колко [cool]

Автор: СЛАВОВ   
Дата:   09-01-13 09:16

Моя Нокия, ама и при мен се е случвало няколко пъти.....[smilie3]

Автор: alsash   
Дата:   09-01-13 09:18

....неволно си го включил на отопление....превключи на охлаждане [cool]

Автор: ivodam   
Дата:   09-01-13 09:36

Имал съм първото Галакси, сега съм с тройката, не съм забелязал греене, което да ми направи впечатление. Обаче айпадът тройката как грее, просто не е истина. [smile]

[smilie7]

Дата:   09-01-13 09:42

Не бе пич - измислям си.
[smilie18]

Автор: vinse   
Дата:   09-01-13 09:49

Смартфоните е нормално да загряват - колкото по-мощен хардуер имат толкова е по-голяма вероятността да загряват (повече), ама това обикновено става ако цъкаш игри или сърфираш яко в интернет. При свалянето на файлове не съм забелязал да загрява (въобще), еле па да пари. Да не би нещо бактерията да не е много читава

Автор: sasas   
Дата:   09-01-13 09:57

И моя SII загрява при много сваляне, но чак да ме е уплашил - не. Пък и то в тоя студ чак си е приятно [smile]

Публикацията е редактирана (09-01-13 10:16)

Автор: ejko   
Дата:   09-01-13 10:03

"но чак да ме е уплашил - не"

може да имате различно ниво на уплах [smilie18]
Според мен да грее е едно, но да заграее много и да блокира в същия момент е малко не съвсем нормално поведение...
Няма ли някой Еверест за смартфони и да се измерят "температурите" при работа...

Дата:   09-01-13 10:06

То па евереста като мери точно - ум да ти зайде [smilie21]
Има много уиджети за батерията в маркета, които показват нейната температура

Автор: Yan   
Дата:   09-01-13 10:06

S двойката има софтуер, който засича Епълски боклуци в диаметър 10м и започва да грее от смях. Изхвърли Ай-шитовете през терасата и всичко ще е наред! [cool]

Дата:   09-01-13 10:10

Yan написа:

> S двойката има софтуер, който
> засича Епълски боклуци в диаметър
> 10м и започва да грее от смях.
> Изхвърли Ай-шитовете през
> терасата и всичко ще е наред! [cool]

Това ми звучи като съвет [smilie5]. За съжаление - несериозен.

Публикацията е редактирана (09-01-13 10:10)

Автор: Todd   
Дата:   09-01-13 10:44

Аз имам галакси от преди нова година ама още го гледам кат голям камък ....

Не е за мен .Предпочитам си обикновеният старият .[cool]

Тия тамагочита са само за ташаци ...

Автор: Ondine1   
Дата:   09-01-13 10:49

Мдам!И моя загрява и му пада бързо батерията,ама щ'ото е нон стоп вързан я към 3G я към wi-fi .Нормално [smilie5]
п.п.за 1 г вече смених батерия/за Галакси S2/

Публикацията е редактирана (09-01-13 10:50)

Дата:   09-01-13 10:51

"Автор: Todd
Дата: 09-01-13 10:44

Аз имам галакси от преди нова година ама още го гледам кат голям камък ....

Не е за мен .Предпочитам си обикновеният старият .

Тия тамагочита са само за ташаци ..."

Донякъде си прав, но проблема не ти е в самсунга. Проблема със сигурност не е и в теб. Просто трябва да свикнеш да се съобразяваш с особеностите на андроида.

Публикацията е редактирана (09-01-13 10:52)

Автор: ZED   
Дата:   09-01-13 10:54

Имам и първия и втория и третия. Първия е бавен, втория като че ли най-ми допада. Третия от време на време забива за около 2-3секунди и после е ОК. Като цяло съм много доволен, защото се забавлявам и си върша работа където искам ![smilie24]

Дата:   09-01-13 10:57

Ondine1 написа:

> Мдам!И моя загрява и му пада бързо
> батерията,ама щ'ото е нон стоп
> вързан я към 3G я към wi-fi .Нормално
> [smilie5]
> п.п.за 1 г вече смених батерия/за
> Галакси S2/
>

>
> Публикацията е редактирана (09-01-13
> 10:50)

Е то нали за това е смартфон, да си винаги онлайн. Да сменяш батерия на 1 година не е сериозно.[smilie2]

Автор: Ondine1   
Дата:   09-01-13 10:58

[smilie24] Аз затова го взех ..върша си през него доста работа[smile]

Дата:   09-01-13 11:05

Са по празниците не го морих много теУефона ползвах го малко за ало ало, смс и некви снимки

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/yaon4087.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/bylj6765.JPG

http://store.picbg.net/pubpic/02/3C/3d18351e1a5f023c.jpg

ама дори и при малко натоварване до сега телефон не ми е изфържал 10 дни и половина с едно зареждане на бактерията, страшна слушалка [cool]

Дата:   09-01-13 11:13

Ок, дай боже да не се налага батерията да зареждаш, но така и така си се включил, я кажи някой читав апп за следене на температурата на телефона, че в гугъл плея изобилства от такива приложения от кол и въже, пълен талаш за стора, че напараво не ми се губи пак 2-3 часа да чета форуми.

Автор: alphatier   
Дата:   09-01-13 11:21

Имал съм галакси 1 и 2,сега съм с Галакси Нексус и трите загравят като работиш с тях,чак да парят като си го сложиш на ухото не,ама се усеща как капака отзад се затопля.Най-дразнещото на тези телефони е батерията,и почват да ми се въртят някви мисли в главата от един месец да го дам и Нексуса на жената и да си взема една от старите нокии,даже без цветен екран-само зелена и червена шлушалка.Дразнещо е да си роб на телефона,това са телефони,които ако се ползват за каквото са направени да се ползват издържат максимум 1 ден,ако се съобразявам и не го закачам много много-2 дена и половина.Сега ясно е че като му махна постоянната интернет връзка и останалите неща и го държа само в джоба да гледам колко е часа сигурно и една седмица ще издържи,ама това не е телефон да ти стои в джоба.За мен следващото голямо въведение в телефоните трябва да е в областта на батерията,а не процесори,рам и дисплей.Явно сегашните батерии не са достатъчни да покрият изискванията на модерните телефони,там трябва да се мислят нови неща,защото колкото и да ти е як телефона,да го зареждаш всяка вечер си е тъпо.

Автор: promis   
Дата:   09-01-13 11:35

Защо да е тъпо? Напротив, всяка вечер си го закачаш на дока и се зарежда. Проблем съм имал със зареждането само в един период когато при пуснато 3G батерията не издържаше 1 ден, но след последния ъпдейт вече държи спокойно ден и половина, което е достатъчно.

Ежедневното зареждане е проблем само ако си в дивото. За там има няколко решения:
1. взимаш си стара нокия с добра батерия,
2. включваш смартфона на самолетен режим (и без това често няма обхват в планините), и така може да издържи доста дълго, като си го ползваш за mp3, бързи снимки, разглеждане на карти, достъп до предварително записана информация,
3. има преносими соларни зарядни, стига да не си в някоя пещера [smile]

Дата:   09-01-13 11:37

Има една програма - android sensor box (ако не се лъжа така се казваше), която следеше различните сензори в телефона. Обаче по спомени не всички телефони има сензори за температура на cpu/gpu та може програмата да не отчита температури.
Иначе battery widget показва температурата на батерията

Дата:   09-01-13 11:42

Ок, благодаря ти ще ги пробвам.
За съжаление пак ще трябва да се инсталират разни неща, за да подобря работата на телефона. Е, особеност на андроид. Не може да направиш нищо друго освен да свикваш [smile].
Междувпрочем за мен е правило да зареждам батерията всяка нощ, както и това да съм нонстоп на wifi и 3G. По-скоро обезпокояващ е примера на Ondine1, че е сменил батерията за 1 година [smilie2]

Дата:   09-01-13 11:51

От тия програми въобще не се нуждаеш. Ако телефона ти има хардуерен проблем нищо освен сервиз не може да ти помогне. Преди каква слушалка си използвал ? Напълно е възможно сега да се стресираш за нема нищо, просто защото предният телефон не е греел въобще - защото в него не е имал компонент който да грее и за това сега да ти прави впечатление.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.