Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Американски шиш
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-01-13 12:36

Абе, някой ще ме просветли ли какви са тея измишльотини дето американците си ги пекат на огън, набучени на върха на шиш? За онези неща дето приличат на коркова тапа става въпрос.

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: asahi   
Дата:   08-01-13 12:38

Нешо такова?

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gisv9043.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/liim8097.JPG

http://www.smachno.in.ua/files/drugi/shashlyk-svynyny/shashlyk-svynyny.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-01-13 12:40

Нищо общо. Онова прилича точно на коркова тапа, набождат го на върха на шиш и го пекат на директен огън.

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Samara   
Дата:   08-01-13 12:45

... що на коркова тапа, не е ли едно бяло на цвят? [smilie8] ... и аз съм се чудил какво е? [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: asahi   
Дата:   08-01-13 12:46

Димов както стане ще пита мехиканеца и ще каже.

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: elrisha   
Дата:   08-01-13 12:47

Човека говори за печени бонбони.Неква простотия, на която се кефят децата ,но съм чувала ,че са мегагадни.



Публикацията е редактирана (08-01-13 12:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-01-13 12:49

Вярно че е по-бяло....
Ей за това става въпрос:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/lbli6469.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/srcn4674.JPG

http://www.visualphotos.com/photo/2x3911924/.jpg


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/zlzr1545.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/uszt9972.JPG

http://us.123rf.com/400wm/400/400/digitalexpression/digitalexpression1204/digitalexpression120400118

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-01-13 12:51

elrisha, думата е боНбон.
Ех, ти па взе че се редактира [smile]



Публикацията е редактирана (08-01-13 12:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Todd   
Дата:   08-01-13 12:51

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/cyiv5321.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/yueb6732.JPG

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/306836_3680664818961_1379596502_n.jpg


В Полша не слагат тапи .....



https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/cnwo0546.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/zzhk5796.JPG

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/243892_1719443589656_6392074_o.jpg



И аз не слагам на моите ... [beer]

[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Todd   
Дата:   08-01-13 12:52

Бабите в село викат бомбони ....[cool]

[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: jivkojj   
Дата:   08-01-13 12:53

Marshmallow


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: elrisha   
Дата:   08-01-13 12:53

Знам как е думата, споко! Пиша легнала и не виждам мноо клавиатурата..[smilie8]

Ай оставям ви да избистрите шишчетата.

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: asahi   
Дата:   08-01-13 12:54

В Гърция го пекат така:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/efpm2400.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/ilzi4647.JPG

http://www.receptite.com/photos/2011/08/big/R16601Ulady_LANAN32844.jpg



Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Todd   
Дата:   08-01-13 12:55

Ти па ко се вдяваш ... исках да кажа че думата зависи от местоположението .

[beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Samara   
Дата:   08-01-13 12:56

Ел, това че си легнала ни накара да забравим за боМбоните, верно! [smilie24] [smilie3]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Todd   
Дата:   08-01-13 12:58

Автор: asahi
Дата: 08-01-13 12:54

В Гърция го пекат така:



Асахи , кажи с кво ги поливат ???? Мажат ги с некви мерудии ...


[smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: harvester_vn   
Дата:   08-01-13 13:08

И ся кво? Това са бонбони, така ли? Не е някакво смляно и пресовано месо... или соя?

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Todd   
Дата:   08-01-13 13:10

Бамбони де вика баба ..... сигурно кат се нагреят се карамелизират .... измишльотини .


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: asahi   
Дата:   08-01-13 13:10

Тоде, купувал съм сувлаки от магазин и с нищо не е мазано. Шарена мръвка, набучена с шишовете и после нарязана с квадратно сечение. В кръчмите може и да го овкусяват.

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: jivkojj   
Дата:   08-01-13 13:12

Маршмелоу са меки бонбони, които се приготвят от захар, вода, желатин и вода разбити на пухкава маса, като често се добавят оцветители и овкусители, а в някои рецепти се използват и яйца.Първоначално са се появили като лечебни бонбони приготвяни с екстракт от растението бяла ружа (англ. marshmallolw - маршмелоу, откъдето идва и името им), с успокояващ ефект при болно гърло. Исторически началото им може да се проследи чак до древен Египет, където се е използвал растителния екстракт, смесен с мед и ядки.

През 19 век във Франция сладкарите започнали да разбиват растителния сок и да го подсладяват със захар, получавайки десерт подобен на този, който познаваме в днешно време. Отделянето на екстракта от лечебната ружа бил трудоемък процес и затова в края на 19 век започнали да го заменят с желатин, смесен с царевично нишесте. Модерните маршмелоу бонбони се появили през 1948 когато бил създаден напълно автоматизиран процес за приготвянето им. Бонбони маршмелоу могат да се намерят сравнително лесно и на българският пазар, но пък приготвянето им в домашни условия е бързо и не изисква много продукти и усилие. За да си приготвите от тази вкусотия в каквито разцветки и форми желаете имате нужда само от вода, захар и желатин, като можете да използвате и безвредна боя за храна и овкусители като шоколад, кокос или пудра захар.

Тези вкусни бонбонки могат да се използват и като чудесна добавка към мляко с какао - нарязани на ситно и пуснати да плуват в него. Или пък като част от шоколадово фондю - където всеки може да си набоде маршмелоу и да го топне в тенджерка с разтопен шоколад. Не много популярна у нас традиция е, печени на огън маршмелоус - бонбонките се набождат на шиш и запичат над живия огън - така отвън стават твърди и хрупкави, а отвътре разтопена сладост.


текст



Публикацията е редактирана (08-01-13 13:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Jim__Beam   
Дата:   08-01-13 13:12


.. в Гуча /Српско/ ги пекат те тека .... [smilie3] [smilie3]



.. https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wjpq6363.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2013-01/vcqo2539.JPG

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387163_3078541102518_1953907862_n.jpg



Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Todd   
Дата:   08-01-13 13:12

Аз съм го ял по къра .... в нещо ги топят . Риган , зехтин .... може би и нещо друго .

Що съм изял кат одим на "Акрополис " ... [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: arakiss   
Дата:   08-01-13 13:23

маршмелоу са вкусни - пробвайте, не слушайте какво ви разправят [smile]

а месото за сувлаки (понякога се чудя кой краде повече - гърците или македонците [smilie5] ) е добре да престои една нощ в марината [smile]
пробвала съм най-различни сосове за печено свинско, но напоследък сякаш ми е най-вкусно с млечен (сметанов) [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: Vizov   
Дата:   08-01-13 13:29

Абе какво им е вкусното, скърцат по зъбите, пърлени смърдят ужасно.

Отговори на това съобщение
 Re: Американски шиш
Автор: jivkojj   
Дата:   08-01-13 13:31

Още по-гадно е като захапеш и почнеш да джвакаш тая мекушавата маса. 2-3 пъти съм опитвал и повече никога. https://photo-forum.net/joro/emoticons/eck16.gif


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.