Автор: metodiev_martin
Дата: 02-01-13 22:01
Става въпрос за прочутото "Мъжко хоро" във водите на река Тунджа, на 6-ти януари в Калофер. От година на година, обичаят стана все по комерсиален и привлича все повече туристи/снимачи/местни зяпачи. Няма лошо, стига да се се спекулира с това.
Миналата година отидох за пръв път, снимах, нарадвах се. След това установих, че поради технически причини съм пропуснал няколко интересни кадъра (според мен), които смятах да направя тази година:
Уговорих от приятел да взема един Canon 135 f2 и едно фишайче...
Обаждам се днес да намеря някаква квартира/семеен хотел и на първото обаждане чувам:
- Вие сте 20-тия човек, който звъни днес! Не разбрахте ли, че сте изпуснали всички срокове? Резервациите за 6-ти, започнаха от началото на ноември!
Намирам къщата, в която бях миналата година:
- Всички стаи са ми заети, имам едно студио за по 60 лв на човек
Трето обаждане:
- Свободни стаи за 5-ти срещу 6-ти?
Нито ние, нито съседите, нито техните съседи разполагат със свободни стаи. Научете се от рано да правите резервации
Имах чувството, че участвам в скрита камера!
Наистина интересът е нараснал, но като чели папата ще идва в Калофер?!
Звънях на още 4 места и се отказах.
То вярно, че в такива затънтени места, ден година храни, но не може за една ден от годината да увеличиш спането с 35лн на човек.
Още повече, ако случайно успея да се самоубедя да пътувам много рано сутринта, не искам да си представя, каква лудница ще бъде на малкото гьолче...
В този ред на мисли се сетих, как миналата година, вечерта преди събитието, случайно присъствах на един разговор, в който всеобщите любимци от БТВ, убеждаваха кмета да забрани на хората да стоят на моста, за да разположат спокойно своите камери.
"Писнало ни е, всеки да се блъска в операторите ни и да клати камерата"
Да се надяваме, че обичаят няма да бъде опорочен и извратен с времето, защото историята помни подобни събития...
|
|