Автор: Marillion
Дата: 21-11-12 20:22
Автор: ценослав
Дата: 21-11-12 20:08
И да ви светнем нещо!!! Процента на юристи в полицията, май е по голям от процента на юристи в Съдебната система. И пак ви казвам!!! Не съдете за полицията само на по разни катаджии и постоваци.
Цено, Цено... ако знаеш колко си прав. Докато бях студент имаше една вълна от студенти-полицаи, които бяха вкарани на сила да учат право, защото в системата нямаше НИТО един юрист. Цял курс задочници бяха (около 100). И то в държавен университет.
Аз понеже взимах 2 години за 1, съм се явявал на изпити с тях. Мога да ти кажа, че 90% не знаеха на какъв изпит са, останалите 10 знаеха и си бяха приготвили "помощни" материали. Почти нямаше скъсани от техния поток, докато другите спяхме в библиотеката.
Та... този курс си завършиха 2-3 год. след мен и се вляха в дознателската (сега т.нар. раследващи полицаи) система.
Скоро, по повод едно мое дело, се срещнах на досъдебна фаза с един колега, който дори ме разпозна, та поприказвахме си добре и след като си свършихме работата и ми връчи постановлението за привличане на обвиняем и разпита имаше около 100-на правописни, пунктуационни и синтактични грешки.
Кадърните колеги не се задържат в полицията, защото за 800 лв заплата си денонощно на работа, купуваш си хартия и си носищ лаптопа, за да работиш. В същото време, шефа на полицията, пътува по 100 км всеки ден със служебната кола, кабинетът му е обзаведен по последна мода, а е завършил предучилищна педагогика в свободния университет - задочно.
|
|