Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За дребните неща.
Автор: ценослав   
Дата:   03-11-12 20:29

Та значи, предпочитам да пазарувам в едни малъки кварталн магази. Е, не че не пазарувам и в големите вериги, ма само ако нещо го няма в тез квартални магазинчета, щото до тях ходя по хлепки. И с какво ме привличат тези две магазинчета. Ми с продавачките!!! Не веееееее!!! Не че са секси! Хубави са, ма пред всичко са хора! Значи магазинчетата са частни на некой си, дето не съм ги вознавам. Та значи от години на сам си пазарувам там и ЩО???!! Ми река на продавачката да ми отмери кремвирши от ....! Тя ме поглежда неодобрително - значи са стари. Хващам един хляб и тя с поглед ме ориентира, че избора ми не е добър! Ма река да купя друго нещо, пак погледа ме следи и ми казва "не"!!! Евалка им правим на тия момета, щото частника се мъчи да пробута старата стока, ма ...! Може само кибрит да продават, ма пак ще им провя оборот![cool] [cool] [cool] [cool] [smitten] [smitten] [smitten] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За дребните неща.
Автор: nastradin2   
Дата:   03-11-12 20:32

Пускай снимки, гиди пезевенгино дърти!!![smilie18]
Кой знае, кви са харни момите, пък ти тука ни замазваш очите, че били такива-онакива и че гроздето било кисело, ръйш ли...Бърже да ги снимаш и да ги качиш в темата!!![smilie18] [smilie18] Ша та разконспирираме ний тебе!!![smilie18] [smilie21] [smilie25]

Дата:   03-11-12 20:34

Ма те са и скромни ве! Ако ги снимам от де да знам, че шефа им не е форумец и ще ги съкрати???!!! Айде мисли малко като оперативен![cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]

Автор: Vinsent   
Дата:   03-11-12 20:37

Преди години, няма да забравя, по Виденово време беше. Спирам в бензиностанция, бензинджията ми казва, не зареждай от тук, не си скапвай хубавата кола. Много ме впечатли!!! Бях му много благодарен!
Не че после не я скапах точно от калпаво гориво... [smilie2]

Автор: nastradin2   
Дата:   03-11-12 20:37

Няма друг форумец от Видин освен теб!!![beer] [smilie24]
Давай да гледаме харни моми! Не се стискай - сподели с другарите си![smilie18] [smilie21] [smilie25]

Автор: vili_anastasova   
Дата:   03-11-12 20:57

И ние си имаме хубав квартален магазин, където не гледат да те изработят със стара и некачествена стока!
А преди време в магазин за месо продавачката – бегла моя позната – на молбата ми: Дай ми от този дроб, директно ми каза: Няма да ти дам от него!
Стъписах се в началото, но като я погледнах, ми стана ясно какво искаше да ми каже....
Та колко да са дребни дребните неща, според мен не са толкова малки, щом се касае за човещинка...
[smile] [smilie24] [beer]

Автор: cameraman   
Дата:   03-11-12 21:04

И особено впечатляващо дребно нещо ако изхващаш собственика на кварталния магазин да се рови в регала за преоценени стоки в Кауфланд и да си тръгва с пълна количка от неговото съдържание.

Автор: TODD   
Дата:   03-11-12 21:12

Нищо което мога да купя в кварталния магазин не купувам от никъде другаде .

Горивата за колите 99% са от селската бензиностанци в съседното село .

Ставало е въпрос за това и преди .

Мога да напиша на една салфетка " Катьо , дай на тоя човек 100 хляба , 20 кила мръвки и две каси бира " и това е достатъчно за да бъде обслужен приносителят и .Без значение какво съм написал там .

Аз искам комшията ми да е богат .... не филянкишията .

Ако от мене зависи всякакви Били , кауфланди , технополиси ,техномаркети и всякакви подобни бърдаци ще бъдат затворени за 24 часа.

Веднъж съм ходил в Лидл - бахти и нещастният магазин .Никога повече няма да стъпя там .

Но по разни вериги и молове ходя чат пат на екскурзия ...няма де да ходя.

От Пикадили каква сьомга филе купих ..... кучето още ми е благодарно като стане въпрос .Три дена я яде .

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-11-12 21:14

Дааа! А в големите вериги обслужващия персонал /без касиерките, щото от тях нищо не зависи/ се убиват да хвальт стоката, щото камерата от стената вечно ги следииииии!?[smilie3] [smilie3] [smilie8] [smilie8] [smilie7] [smilie7] [smilie21]

Автор: ejko   
Дата:   03-11-12 21:29

Не че ги следи камерата, а са много работници и персоналът е почти анонимен и не стоиш с лицето си зад това, което продаваш! Отделно и клиентите са хиляди и реално почва да не ти пука за тях.
Винаги е по-добре от място на което и клиента и продавача (собственика) сте на малко име...

Автор: SLR   
Дата:   03-11-12 21:32

Цено, не е до камерата! На мен също са ми "препоръчвали"/сещам се за Кауфланд/, да не взимам нещо, особено ако съм бил с детето, но си е рядкост и не на всеки му пука.

Автор: tonal   
Дата:   03-11-12 21:36

Обичам малките магазинчета , да говоря с продавачите, винаги имат време за човешки приказки, дори и да нямат там се чувствам човек , в големите вериги хората са като животни във ферма - очите шарят и поглъщат с поглед шаренията сякаш 200 гладни циганчета са налазили в гигантска сладкарница.[smilie5]
Избягвам веригите , когато мога , търся малките квартални "тенекийки" където можеш да си купиш бира да си я пиеш със собственика и да си говорите за времето.[beer]

Дата:   03-11-12 21:40

Пред кварталният в село винаги има хора , пият кафе , весел чай , бира или каквото там .Мъже , жени в различни часове .... от 6:00 до 20:00 постоянно .
Седят , клюки , мохабети ,истории ,кметицата идва там на среща ...

Кака Злата вика - това е селският фейсбук

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   03-11-12 21:46

Все по трудно става за малките магазинчета. Не дай боже, пок да ги хване ПАП шарка! Маларията е нищо пред тази нова напаст. А иначе икономиката според моя акъл де, трябва да се гради точно върху този дребен бизнес - "малки" магазини, "малките" фермери, "малките" производители на зеленчуци, "малките" превозвачи, щото ако и на тях им вземат хляба големите вериги кво праим???! Прясно мляко за внучката купувам от човек отглеждащ крави и знам къде живее. Мао нямал касов апарат??!!! Голям праз! Да ме прощават от НАП. Дой ако сложи касов апарат, трябва да продаде и двете крави!!![cool] [cool] [beer] [beer] [beer] А ми е много през обектива, дали ще ми даде касова бележка. Даъл съм пари, получил съм качествена стока. Държавниците върху това трябва да си помислят![smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   03-11-12 21:47

Дребните търговци са едни от най-големите сладури - винаги на ръба на оцеляването и пълни с идеи. Цял ден чакат някой да напазари поне половината стока.

Дата:   03-11-12 21:49

Аз купувам млякото от един де има 25 крави ... а данъчните да мрат !!!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   03-11-12 21:53

не е нужно да е или едното или другото. Хубаво е човек да разбере, че е важно не само да вземе нещо по-евтино, а че всяка стока може да бъде диференцирана. В малкия магазин получаваш различна услуга, отколкото в големия магазин. И за двете е хубаво да има място под слънцето...

"На мен също са ми "препоръчвали"/сещам се за Кауфланд/, да не взимам нещо, особено ако съм бил с детето"

и аз така...

Дата:   03-11-12 21:54

И агънца от него си купувам. Приятелче. Дал съм му в село да ползва тлакъната /плевнята/ в двора си, ей тъй без пари, щото иначе до сега да се е срутила. Мъчи се човека за да оцелее, що да не му помагам с нещо което иначе до сега да се е саморазрушило?!!![smilie21] [smilie21]

Дата:   03-11-12 21:54

На пазара избирам продавачите на зеленчуци по ръцете - ако са напукани и груби - това е производител , винаги питам откъде са и ако им е приятно да говорят за стоката - тогава купувам даже понякога плащам повече , ако стоката е добра, готино е да видиш отруден човек зарадван , че му харесват продукцията.

Дата:   03-11-12 21:58

този на сергията винаги съм си мислел, че няма как да е производител, понейе няма как да е на 2 места едновременно. Хем да копа, хем да виси на пазара...?

Автор: Vinsent   
Дата:   03-11-12 21:59

Днес случайно минах през Централни хали и доста се учудих, но и напазарувах. Има някакви фирмени щандове, от които можеш да вземеш стока, на по-ниски цени отколкото във веригите. Например, свинско контра-филе, навсякъде вече го виждам над 12, та и над 13 лв. В Халите купих на 11 и нещо (не си спомням колко над 11 беше). Също така 100% ръжен хляб за 2,20. Добър кашкавала Витоша на 13,70. [beer] [beer] [beer]

Автор: fff   
Дата:   03-11-12 21:59

Човек който пазарува "креМвирши" има претенции относно качеството на храната, която купува [smilie18]
А това със старата стока е класика незабравима из тея мухлясъли гаражи. Да следиш погледа на продавачката е на живот и смърт [smilie18]

Автор: boZo   
Дата:   03-11-12 22:01

В моя град знам само една бакалийка, където не са се опитвали да ми пробутват скапани неща и си ходя там, нищо че не ми е на път. В кварталните магазинчета само некви търгаши, дето се опитват да ловят с трици маймуни... Магазина, дето е до нас 3 пъти ми набутват стоки с изтекъл срок - луканка, дето от вътре беше мухлясала и куха, после прогнило прошуто и върха на сладоледа беше кофичка течен шоколад, дето тамън го редяха ебалниците секунди преди да го взема. Собственика го познавам, преди го и поздравявах. След като видях вкъщи, че шоколада е станал на халва отидох и им казах, че сме правили детски рожден ден, децата са изприщени и отивам за патрони... Магазинерките, понеже много добре знаеха за кво иде реч стнаха маслено зелени. После веднага ме намериха собственика и жена му, оферти да ми дават още шоколад и пари... Обясних им цветущо ква нещастна сган са и им казах, че аз и моите приятели и познати в квартала дори кибрит да ни потрябва палим колата и отиваме на Фантастико или Кауфланд. Така и стана. Сега ме гледа криво, не ме и поздравява, щото има-няма отбих 10 човека от търгашката му кочина.

И големите вериги не са цвете за мирисане, но в малък град като събереш накуп персонала со све управител и мениджъри почват да ти казват на щандовете с обслужване кво да взимаш и какво да не пипаш с вежлива усмивка... В кауфланд съм им плащал захар на грамаж, въпреки, че на опаковката пишеше 5кг - платих за 2 опаковки колкото показа кантара - 9,600кг... на месарския щанд съм ги карал да ядат сурова кайма, щото "натурална кайма" по етикет за мен означава кайма без добавки, а не пресолена кайма... Карал съм управителя на магазина да връща покупки по рафтовете, щото там на рафта има цена, която е различна от цената, дето ми искат на касата. Преди години съм им хвърлял по месарския щанд половин агне в СБА Европа, на касата реших спонтанно да разопаковам фолиото и да подуша месото. При създалата се впоследствие ситуация целия магазин напусна, оставяйки си покупките кой където свари.

Интересното е, че колкото и арогантно поведение да имам в подобни ситуации очевидно управители и персонал знаят за какви мизерии става дума и се опитват всячески да потушат скандала и виковете ми с различни извинения и оферти...

Дата:   03-11-12 22:04

Човекът който се бъхти за насъщния винаги си личи , независимо дали е зеленчукопроизводител, животновъд или квартален бакалин.
Мазните тарикатчета също си личат независимо дали са търговци или продавачи на развалени яйца или верижни изнудвачи с подредена на палети намалени преоценени стоки.
Въпрос на личен избор е ма кого да се доверим.

Дата:   03-11-12 22:06

Знае за кой се отнася!!!

Може и да си прав, но ми се случи да взема един нарязан хляб в наелонова опаковка и видях, че е с мухъл. А магазинерката не ме баша предупредила. Сигурно и тя не е знаела. По подходящ начин и го казах - тя на шефа и бързо го истеглиха. И си остана между нас. Иначе някои викат и телевизията!

Иначе ние дето предпочитаме кремвирши сме много повече от вас дето не ядете креНвирши. А да не се обиждаме на по дължината им!!![smilie21] [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (03-11-12 22:07)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.