Автор: boZo
Дата: 03-11-12 22:01
В моя град знам само една бакалийка, където не са се опитвали да ми пробутват скапани неща и си ходя там, нищо че не ми е на път. В кварталните магазинчета само некви търгаши, дето се опитват да ловят с трици маймуни... Магазина, дето е до нас 3 пъти ми набутват стоки с изтекъл срок - луканка, дето от вътре беше мухлясала и куха, после прогнило прошуто и върха на сладоледа беше кофичка течен шоколад, дето тамън го редяха ебалниците секунди преди да го взема. Собственика го познавам, преди го и поздравявах. След като видях вкъщи, че шоколада е станал на халва отидох и им казах, че сме правили детски рожден ден, децата са изприщени и отивам за патрони... Магазинерките, понеже много добре знаеха за кво иде реч стнаха маслено зелени. После веднага ме намериха собственика и жена му, оферти да ми дават още шоколад и пари... Обясних им цветущо ква нещастна сган са и им казах, че аз и моите приятели и познати в квартала дори кибрит да ни потрябва палим колата и отиваме на Фантастико или Кауфланд. Така и стана. Сега ме гледа криво, не ме и поздравява, щото има-няма отбих 10 човека от търгашката му кочина.
И големите вериги не са цвете за мирисане, но в малък град като събереш накуп персонала со све управител и мениджъри почват да ти казват на щандовете с обслужване кво да взимаш и какво да не пипаш с вежлива усмивка... В кауфланд съм им плащал захар на грамаж, въпреки, че на опаковката пишеше 5кг - платих за 2 опаковки колкото показа кантара - 9,600кг... на месарския щанд съм ги карал да ядат сурова кайма, щото "натурална кайма" по етикет за мен означава кайма без добавки, а не пресолена кайма... Карал съм управителя на магазина да връща покупки по рафтовете, щото там на рафта има цена, която е различна от цената, дето ми искат на касата. Преди години съм им хвърлял по месарския щанд половин агне в СБА Европа, на касата реших спонтанно да разопаковам фолиото и да подуша месото. При създалата се впоследствие ситуация целия магазин напусна, оставяйки си покупките кой където свари.
Интересното е, че колкото и арогантно поведение да имам в подобни ситуации очевидно управители и персонал знаят за какви мизерии става дума и се опитват всячески да потушат скандала и виковете ми с различни извинения и оферти...
|
|