Автор: svi25
Дата: 24-10-12 16:57
Стар паркет може да се пренареди и изцикли стига да не е прекалено много изметнат (и да не е много циклен преди това). Само че трябва да се отнеме повече материал за да се изравни и е по-трудоемко. Аз лично употребих стар буков паркет, който беше кован върху скара от летви и беше сравнително лесно да го извадя и почистя. За това, което не ми стигна, допълних с нов буков паркет. Помещението е от две части - в едната стария, в другата - новия, даже цветът почти е еднакъв.
НО, ако е залепен с асфалт не знам колко лесно ще може да се извади, колко плочки ще оцелеят и дали няма да остане полепнало по плочките. А и с асфалта, който ще оставе по основата, какво ще се прави...?
В конкретния случай - каква е основата и как е закрепен паркетът за нея? Колко са дебели плочките паркет и с какъв размер са?
Аз лично бих спасил стария паркет, ако е спасяем. Примерно в едното помещение каквото оцелее от стария, а в другото - нов паркет или нещо друго. Но се опасявам, че паркетът не е най-евтиният вариант.
|
|