Автор: batzeto
Дата: 16-10-12 16:24
А аз в ПИБ се кълнех до преди година - и като обслужване, и като онлайн система, и като условия за дебитна карта Visa Electron - без месечни такси, плащане на каса чрез ПОС на коя да е банка!!!, без такса за теглене от техен банкомат - а те не са малко... и т.н. Няколко месеца не я бях ползвал, че заплатата ми мина чрез задължителен превод към Пощенска, определен от работодателя ми и като чекнах преди месец какво да видя - на минус съм с 6 лв, при условие, че съм имал там някаква наличност
Отивам, питам - "еми да, измениха се условията по разплащателните ни сметки и дебитните карти" WTF??? И това без писмо-уведомление, съгласие и т.н. Ами да им пикам на пластиката, айде в кофата - не стога, че начислили месечна такса, ами понеже парите от картата свършили - взели, че и лихва като за овърдрафт ми сложили... да ги таковам!
Сега оставам с партьорска карта на Пощенска, уж с някакви преференции, но поне нямам месечни такси и комисионни за внасяне на суми, както и теглене от техен клон. Това малко ме подлъга, че взех потребителски кредит от тях и една кредитна карта ЮроЛайн и на двете си правя лесен онлайн превод, като заплащам кредитите и не ми удържат такси, за това...НО!
Като си разгледах договора за потребителския се стреснах. Лихвата не е лоша - нещо към 8.25 % за потребителския, но благодарение там на фирмените преференции. По-надолу чета, че ако сменя работодателя си, лихвата ще се промени към стандартната за потребителски и отгоре на всичко чета 15%
И кво сега - за да не плащам двойна по-висока лихва, трябва да седя при сегашния си работодател 7 години - ДА ГИ ЕВА
|
|