Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Светнете ме за Субару?
Автор: PeterPAN   
Дата:   05-10-12 11:43

чудя се за някое от тези 2-те...

Отговори на това съобщение
 Re: Светнете ме за Субару?
Автор: victory13   

няма грешка [smilie24]

Форестер

Автор: sirkhann   
Дата:   05-10-12 11:45

Върви кат змей и харчи не по-малко [smilie5]

Дата:   05-10-12 11:46

Легаси

Разход, поддръжка, ремонти, идеята ми е основно за извънградско основно....

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   05-10-12 11:46

Другото сигурно е някой Аутбек?

off: Абе я ме светнете, с такива газови уредби резервна гума има ли всъщност или викаме пътна помощ, като спукаме?

Дата:   05-10-12 11:47

за харченето ми е притесненоето основно и поддръжката, нещо подобно по икономично?

Автор: J0R0   
Дата:   05-10-12 11:50

Има едни тънки бандажни резервни гуми (аз съм с такава), можеш да минеш с нея стотина километра при скорост не по-висока от 80 км/ч.
Като гума от мотор е.

Автор: victory13   
Дата:   05-10-12 11:50

по принцип са грозни, особено легасито... автомат нивга не ще погледна, така че отпада в мойта класация...
остаа другото [smilie18]

Дата:   05-10-12 11:51

Форестъра много ми харесва. Не знам колко харчи, нека някой дето е карал да каже.

Автор: Славов   
Дата:   05-10-12 11:56

Форестъра е много яка машина, а и цената му е добра, 10-12 литра газ ще харчи някъде, ама той разхода зависи и от карането де....

Автор: lillia   
Дата:   05-10-12 11:56

субару звучи скъпу[smilie5]

Автор: idoru   
Дата:   05-10-12 11:58

Автоматик форестър с 2.0 двигател харчи около 12-15 газ извънградско при здраво напъване. Средно сериозен офроуд около 15-25 газ ама наистина имам предвид "сериозен" под "сериозен" [smilie5]

С ръчни скорости същия двигател е около 8-12 газ извънградско, пак здраво натискане + климатик. Градското не го смятам и на двете, че то в София са си моточасове...

И двата варианта са служебни и се карат като такива, сеш'се.

Ходовата част е зверски здрава с изключение на задните биалетки, но те не са скъпи май - в рамките на 60-80 лева едната (оригинални). Като цяло мисля, че поддръжката е около средно ниво - не е твърде скъпа, но не е и особено евтина. Има някои части които се намират трудничко though...

Публикацията е редактирана (05-10-12 12:00)

Автор: mixmike   
Дата:   05-10-12 12:01

Форестър-а е с газ, така че няма да е толкова много. 8-9-10 извън града в зависимост от гоненето, а в града 11-12-13 в най-студените дни. Но като гледам пише "газова уредба", а не изжекцион, със всички последствия от това. Може и до 15 да качи зимата на къси разстояния. Другото е да е изправна, да не я платиш още веднъж докато навъртиш 1000км.
Имам приятел с такава, който не е от най-добрите и щадящи колата шофьори, и мога да кажа че е доста дуракоустойчива. Хубав автомобил е, успех![smilie24]

Дата:   05-10-12 12:04

8-12 газ извънградско - това си е супер.
Хондата ми харчи 10-11 газ извънградско.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-10-12 12:05

Автор: Dani_Koev_BG
Дата: 05-10-12 11:46

off: Абе я ме светнете, с такива газови уредби резервна гума има ли всъщност или викаме пътна помощ, като спукаме?
----------------------------------------------------------------

Резервната ми стои в багажника. За моментите тип "катун се пренася" имам бандажна и взимам нея.

[smilie21]

Дата:   05-10-12 12:17

сега трябва ме светнете и газова срещу инжекцион [smilie18]

Дата:   05-10-12 12:18

значи мога да разчитам на 10 газ при спокойно каране извънградско?

а на бензин колко ще падне 8?

Дата:   05-10-12 12:27

Мисля, че разхода на газ зависи доста и от това колко кадърно ти е направена газовата - наш'те са с газов инжекцион. Автомата вече е брак, но тази с ръчката изкарва около 320-350 километра с 40 литрова бутилка на мястото на резервната гума при по-спокойно каране. При 140-160км/ч зорлем докарва до 300 км което пак не е зле - около 13/100 идва, хем с климатик. На бензин нямам идея колко харчи, той се ползва само за палене при нас [smilie5] Май хапва доста обаче, един колега си взе форестър и го кара около месец и нещо на бензин докато сложи газова и се беше озъбил от разхода.

За мен основния минус му е относително малкия багажник - като се сложи и резервната гума там и става хептен малък - примерно баща ми има пежо 306 хечбек чиито багажник е по-голям от на форестъра и това е преди да му се сложи газовата. Има една система на съединителя която автоматично натиска спирачката като натиснеш съединителя - за по-лесно тръгване на баир. Като се прецака и почне да задържа разхода се качва драматично а и колата спира да върви. Много лесно се махала, но въпроса е да се хване дали прави проблеми - ако има голям разход и кофти вървеж може и тя да прави номерца.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   05-10-12 12:32

Бах тия системи... Затова ме е страх да си купя нова кола.

Автор: batonga   
Дата:   05-10-12 12:47

Карах такъв Форестър тази пролет София-Варна и обратно 2ма човека в купето, не съм го издувал над 140, под 11 не можа да падне на бензин пущинията. За мен това не е приемлив разход на 2.0 матор, било то и боксер. За Легасито - преди няколко години си купих 2ген 2.5 (предния модел на показания) и изчетох сума ти неща за тая кола по нашенските и интернационалните форуми на Субару. То е горе долу същата кола на външен вид, 3ген е като фейслифт, та 2.5 мотора при 2ген беше проблемен - при леко загряване издухва гарнитурата и рискът да тоталнеш боксера е голям, цената на последващия ремонт също. Надявам се при 3ген Легаси 2.5 версията вече да е оправена тая драма, макар че мотора е същия принципно. Което ми е странно по принцип, защото японска кола НЕ ЗАГРЯВА, освен ако няма някакъв проблем. Избягвай Легаси с въздушно окачване - пак пари на вятъра. Пък те най-готините с макс екстри обикновено са точно 2.5 и с възглавници. Не издържах и го продадох 3 месеца по-късно, въпреки че не стигнах до въпросните проблеми. Просто нямах нервите да чакам нещо да стане. За мен колата трябва да е надеждна и да не я мисля. Не беше моята кола явно, а и в крайна сметка, това което ме отказа окончателно от Субару бяха кошмарните майстори в София (мисля че е ясно на субараджиите за кой сервиз говоря) , фанатизма на почитателите на марката, който е неоправдан - Субару с НИЩО не превъзхожда останалите японски марки и това че е AWD, не означава че са офроуд машини (ама обикновено го научават по трудния начин), и накрая - един пич, който на Карадере се опитваше да изкара затъналото си Легаси от пясъците, вместо да я даде на заден и да излезне на твърда земя, която беше на 2м зад него, се опитваше напред да я завърти - като го попитах защо - отговорът беше че "Не съм ли знаел че на Легаситата им се скапвала задната при високо натоварване".[smilie18] Ебаси мамата. Теглих чертата, реших че не ми трябва капризна кола дето ще ми върви само напред [smilie18] със скъпи части, малоумни майстори, комплексирани фенове и висок разход. Взех си Акордеонче въпреки че не е AWD и не съжалявам - за 4г. само консумативи и 2 шарнира. Аа и още един трик, който да тестваш ако искаш да си намразиш Субаруто - ако вземеш автоматик, има един известен бъг при тях - ако искаш да качиш бордюр - като допреш гумите, колкото и да даваш газ, великата офроуд машина Субару няма да се качи. Трябва лекинко със засилка. И те така.. Абе намразих ги нещо, еднствената японска марка, която не ми се нрави поради капризните си (и традиционно грозни) модели. Под капризни коли имам предвид като за японски стандарт... Като чета как питаш за разход и поддръжка... със сигурност не са коли с евтина поддръжка, дори нищо да не се счупи, само обслужването и разхода са си 2 достойни пера. Хубавата новина е че държат цени (фанатици, какво да ги правиш) и ако не ти хареса, можеш да я продадеш без загуба. [smilie24]

Автор: cicomanco   
Дата:   05-10-12 14:11

КОето и да вземеш, градско е около 12, а извънградско 9!
Великолепни коли!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: diandimov   
Дата:   05-10-12 15:41

Форестър е със същия като на импреза Rs двигател, 2.5

Не знам дали харчи много, всеки ден имам по 40 мили каране градско, с климатик, и го зареждам веднъж на десетина дни.
Харчи нещо от сорта на 25 мили за галон. Което е нормално.

Дата:   05-10-12 16:03

batonga мога да ти кажа, че си в сериозна грешка относно офроуд възможностите на субарутата. Аутбека не го знам, но с нашите форестъри сме правили неща, които не съм вярвал че са възможни с лека кола. Примерно като алтернатива мога да ти дам - все едно да се качиш от ЦПШ Мальовица до хижа Мальовица. Гледаш и не вярваш на ушите си, дет'са вика [smilie5] После разбира се имаше ремонт на гърнето, щот се спраска на един камък ама тя все пак колата си е кола, не е джип [cool]

A тия дето затъват в пясък обикновено затъват с всякакви 4х4 машини - то все пак машината се кара с акъл, не с въртене на геврека и безсмислено натискане на газта... Щот съм виждал и окопани до степен да не може да ги измъкне трактор [smilie18]

Публикацията е редактирана (05-10-12 16:06)

Автор: tonitka   
Дата:   05-10-12 16:09

http://avtomarket.ru/catalog/Subaru/?class=1

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.