Автор: ivjordan
Дата: 02-10-12 00:57
Ако се разтърси човек, ще намери подобна тема в произволен форум за всеки застраховател.
Май никой не се сеща, че сами сме си криви, защото забравяме да си прочетем т.нар. "Общи условия" преди да си турим парафа на полицата.
Лично, никога не съм застраховал в "Алианц", но не мисля, че са по-лоши или по-добри от всеки друг на пазара. Просто, в България пазара е много малък, а има 15-16 застрахователни фирми и техните приходи са толкова малки, че са принудени да правят магарии, за да останат на пазара. Отделно, застраховат на 4-5 процента от застрахователната стойност, което е безумие от гледна точка на някаква възвращаемост. Но,съгласете се, ако ви треснат реалната премия от 12-15 процента, почти никой няма да се застрахова. След това тези пари трябва да се избият от някъде и разни хорица изгарят. Просто няма как иначе.
За съжаление, и в този бранш, както навсякъде в тази страна, царува абсурда.
От около 8 години се занимавам с автомобилно застраховане и съм от онези "отдели юристи", които мислят как да ви откажат щетата.
За съжаление, нещата хич не са прости и единственото възможно решение лежи в промени в Кодекса за застраховането, но това е една дълга тема, свързана с политика основно, а нали се сещате, че на политиците застраховането им е точно най-последния проблем.
|
|