Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Внимавайте с КАСКО в АЛИАНЦ!!!
Автор: nvassilev   
Дата:   01-10-12 20:03

Колеги,внимавайте при сключване на автокаско в Алианц,защото имат една шибана точка 16.13 от общите условия ,в която пише че основание за отказ за обезщетение са и снимките при сключване на застраховката.При настъпване на щета гледат снимките и ако например накой ви е ожулил калника и в полицата не пише нищо за калника при сключване на застрховката,ти вадят снимките,посочват ти една шибана точка която може на фотошоп да се направи за 5 мин. и ти отказват обезщетение.С мене се случи същото нещо,но за вратата.Най голямото им издевателство беше ,че за да заведа щета ме накараха да платя спестената премия и после ми обявиха че нищо нама да платят.Получих и писмен отказ.Така излезе,че ако не бях завел щета нямаше да се вътря да платя още пари за да ми кажат в преносен смисъл "ДУХАЙ ГО!" Четох и в други форуми за точно същия механизъм за прецакване от страна на Алианц .

Отговори на това съобщение
 Re: Внимавайте с КАСКО в АЛИАНЦ!!!
Автор: krist   
Дата:   01-10-12 20:10

зимата тъкмо се преместих при Булинс и ми разбиха колата. и те се опитваха да се бъзикат и се държаха много подигравателно. в крайна сметка, като мина тримесечието, прежалих мизерната сума, която евентуално щяха да ми изплатят, и се върнах при Армеец, които ми изплатиха наскоро за една щета от миналата година доста повече от сумата, която очаквах (не работя в Армеец и нямам никой близък свързан с тях..). и те така.. добре, че не се преместих в Алианц, както мислех..[smilie5]

Автор: jeddah   
Дата:   01-10-12 20:24

Как да внимаваш като всички са...от един дол дренки. Подържат отдели с юристи, които само това им е работата - как да не плащат.

Автор: Стоев   
Дата:   01-10-12 21:27

И така и не така....
Май месец на автомивката на ОМВ в ж.к. Дружба при сушенето ми счупиха задно стъкло, а Алианц при опис на щетите освен стъклото добавиха и оправяне/боядисване на задни врати и покрив на баничарката.... стъклото е отдавна минало, ама май пропуснах сроковете за боядисването...[smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   01-10-12 22:20

Аз от алианс бях доволен... Оправях щетите не при доверен сервиз, а ми плащаха само кинти и нито веднъж не бях вътре, дори бях на лека печалба, макар че боядисвах не на най-евтино...(това беше до преди година и половина като впечатления).
Пък и как могат да ти откажат да оправят калник ако деругата е различна от тази на снимката. Не можа ли да им кажеш да оправят новата деруга и да си оставят тази на снимката дето е била стара. Един вид да оправят около нея, хахаха...!??!

Публикацията е редактирана (01-10-12 22:20)

Автор: IvoZafirov   
Дата:   01-10-12 22:23

Булинс преди 3 месеца ми пребоядисаха половината кола. Преди две седмици отново ми правиха предната броня. Без коментари. Отидох оставих колата и ключòвете в един сервиз до нас и след два дни ми звъннаха да си я взема.

Автор: nvassilev   
Дата:   01-10-12 22:35

Например ако на тавана на колата имаш лека вдлъбнатина при сключване на застраховката ти я отразяват в полицата като щета и ако после те смели градушката нищо не хващаш.Мен ме е яд че вратата не ми е описана като щета и после като им я показвам колко е ожулена ми казват ама на снимката тук се вижда повреда.Показаха ми снимката снимана с някаква кирлива сапунерка при сключване на застраховката и ми показват нещо като лека сянка което може да е от светлината.Никъде не се вижда надрана боя.Ама иди се разправяй.Според мен състоянието на колата трябва да се описва точно при началния оглед и да важи само описанието.Снимки могат да се манипулират.

Дата:   01-10-12 22:45

И си прав и не си прав - всичко е до конкретен случай и не може да се вмени на застрахователя като цяло - на тавана имах и одрано с избила ръжда, защото е имало багажник, служебна кола яко товарена и т.н. - не знам какво е пишело в техните досиета, но една черта с малко огъване от автомивката написаха боядисване таван, подобно и за задните врати - имаше старо чукнато от затваряне на вратите в обратен порядък, с огъване и напукване на боята, после огънато от автомивката - последната щета е оценена на ремонт и боядисване на вратите (и двете)....

Автор: ogimag   
Дата:   01-10-12 23:39

имаш кола- имаш проблеми

Автор: promis   
Дата:   01-10-12 23:46

Аз пък съм много доволен от Алианц. Винаги всичко са оправяли без забележки, в техен сервиз, аз с пари не съм се занимавал. Разбира се, случи ми се веднъж да забравя да подновя каското и 3 дни беше без такова, та пак огледаха колата и ми обясниха, че заради белези по бронята няма да ми я боядисат ако нещо стане. Казаха, че винаги мога да си я оправя и пак да мина на оглед, но честно казано ми е все тая за една боя.

Автор: asahi   
Дата:   01-10-12 23:49

Не е все тая. Ако си счупиш бронята ще ти я сменят, но няма да я боядисат.

Бу-то, което карам, също е застраховано в Алианц. Обслужването е добро. На едно място е и застрахователят, и сервизът. Всичко става с едно ходене. Имат някои странности, но ги разбирам.

Автор: promis   
Дата:   02-10-12 00:13

Асахи, точно така. За мен това е все тая. Ще си я боядисам аз за моя сметка, но може да не се наложи да го правя с години. Затова ме устройва да си карам с драскотините. Въпросът е, че знам как стоят нещата и това ми беше разяснено предварително от Алианц.

Дата:   02-10-12 00:27

Май вместо да им извадим очите им изписахме веждите...[smilie18] [smilie24] [beer]

Автор: stormfx   
Дата:   02-10-12 00:41

Алианц преди доста години не ми изплатиха тотална щета на бус. Добрее казах си, така да е. Дръпнах всички застраховки от тях, споделих и с достатъчно колеги. Една бърза сметка ми показва,че само от застраховките, които бих направил сами са си извадили очите. За мен повече такъв застраховател не съществува. Ще се научат да не ни правят на маймуни.

Автор: ivjordan   
Дата:   02-10-12 00:57

Ако се разтърси човек, ще намери подобна тема в произволен форум за всеки застраховател.
Май никой не се сеща, че сами сме си криви, защото забравяме да си прочетем т.нар. "Общи условия" преди да си турим парафа на полицата.
Лично, никога не съм застраховал в "Алианц", но не мисля, че са по-лоши или по-добри от всеки друг на пазара. Просто, в България пазара е много малък, а има 15-16 застрахователни фирми и техните приходи са толкова малки, че са принудени да правят магарии, за да останат на пазара. Отделно, застраховат на 4-5 процента от застрахователната стойност, което е безумие от гледна точка на някаква възвращаемост. Но,съгласете се, ако ви треснат реалната премия от 12-15 процента, почти никой няма да се застрахова. След това тези пари трябва да се избият от някъде и разни хорица изгарят. Просто няма как иначе.
За съжаление, и в този бранш, както навсякъде в тази страна, царува абсурда.
От около 8 години се занимавам с автомобилно застраховане и съм от онези "отдели юристи", които мислят как да ви откажат щетата.
За съжаление, нещата хич не са прости и единственото възможно решение лежи в промени в Кодекса за застраховането, но това е една дълга тема, свързана с политика основно, а нали се сещате, че на политиците застраховането им е точно най-последния проблем.

Автор: Vinsent   
Дата:   02-10-12 00:58

Преди години Булинс също се опитаха да ме изпързалят в трета глуха. Един ме удари на нерегулирано кръстовище, беше виновен. Поисках по линията на неговата гражданска отговорност да ми платят щетата. Отговориха, че при тях нямало такава затстраховка, да им зане

Автор: Vinsent   
Дата:   02-10-12 00:59

Преди години Булинс също се опитаха да ме изпързалят в трета глуха. Един ме удари на нерегулирано кръстовище, беше виновен. Поисках по линията на неговата гражданска отговорност да ми платят щетата. Отговориха, че при тях нямало такава затстраховка, да им занеса оригинала! [smilie2] След издирване намерих собственика. Добре че колата се оказа собственост на мъжа на бивша колежка та ми дадоха оригинала.

Оправиха ми колата в техния сервиз.

Автор: stormfx   
Дата:   02-10-12 01:26

@ivjordan - Чета си разбира се общите условия, не е в това проблема. Лично на мен проблема ми е, че много мразя селски номера, а конкретния случай беше точно такъв. Ако се бях закучил щях да ги накарам да платят тотала, бях прав, а и имам ресурса да го направя. Предпочетох обаче да ги отсвиря и да забравя, че съществуват.

В днешно време се приема за нормално, някой да те изработи, а друг да ти каже, че е трябвало да четеш общите условия (приложението към договора, анекса към не знам си какво и прочие). Не го приемам и няма да го приема за нормално. Корпорациите наистина са асоциални. Те живеят някакъв собствен живот и трябва да пожертваш част от принципите си за съмнителната привилегия да станеш част от него. От моя гледна точка жертвата не си струва. Други предполагам мислят иначе. В крайна сметка винаги стигаме до отделния човек срещу машината. Независимо дали машина е корпоративна, държавна или друга структура.

Горното по никакъв начин не визира теб, пиша съвсем принципно. [beer]

Автор: Myth   
Дата:   02-10-12 01:46

Просто, в България пазара е много малък, а има 15-16 застрахователни фирми и техните приходи са толкова малки, че са принудени да правят магарии, за да останат на пазара.

Живи да ги ожалиш, горките те.

Автор: Блясък   
Дата:   02-10-12 06:42

Каско - никога! Таралясник за 1000 лв, и никога каско. Няма да храня акули.

Автор: diandimov   
Дата:   02-10-12 07:06

Аз па неам никви грижи със застрахователите. Не ме притесняват никави драскотини и чуквания.

Просто тук повечето полици имат дидактъбъл $500, което значи че каквото и да стане ти плащаш първите 500 кинта.

И така.

Забравяш дребните проблеми.

Автор: Analgina   
Дата:   02-10-12 08:11

Аз имах случка с друга компания. След търкания с местния представител ми отказа една щета на служебната кола. Така била при огледа. Снимка въобще не показа, но го очаквах. Врътнах се с идеята да отида до съседния по-голям град и там да заведа щетата. След 30 мин. агента ми се обади много любезен, за да оправим колата. Беше ме проверил в централата и като са видели 80+ на нашата сметка, дребните заяждания отпаднаха.

Автор: Todorov   
Дата:   02-10-12 08:55

Проблема на повечето хора произлиза не от застрахователната компания, а от това, че не ползват услугите на застрахователен посредник или посредника им не си разбира от работата.
Застраховането в България има доста кусури. Тепърва ще се оправят. Истината е обаче, че ако един застраховател има основание да не изплати обезщетение то той в 99% от случите се възползва от това. От друга страна застрахованите също не винаги са коректни. И то не само в БГ, където далаверките са по-скоро на дребно ниво - да боядисаме калниче, инсценирана катастрофка и т.н. В Германия до преди няколко години апашите се разбираха със собственика на колата (обикновено доста скъпа) да им даде 24 часа преднина преди да я обяви за крадена, за което разбира се му плащаха добре. Собственика си прибира и обезщетението и от застрах. компания и ... кеф ти нова кола и някое евро отгоре.
Най-важното нещо в застраховането в България е да имаш читав посредник. Ако той е в час, нямаш грижи - и ще си осведомен и ще си обезщетен.

Автор: universum   
Дата:   02-10-12 10:05

Вярно, сметнете досега колко сте платили за каско и колко обезщетения сте получили.
Ако разликата е голяма в полза на обезщетенията, значи има смисъл от каско.
Като се прецени стила на шофиране и натовареността на трафика по обичайните маршрути, както и стойността на колата може да се прецени дали да се прави каско или да се разчита само на гражданската отговорност.

Автор: krist   
Дата:   02-10-12 11:29

а, като си прочетем дребния шрифт в условията на договора - к'во? некой ще се трогне? казва ти - у лево и отиваш при следващия със същите условия или сходни..

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.