Автор: boni
Дата: 17-08-12 19:53
Има статия в блога на Иво Инджев.
Аз пуснах коментар, но той не го допусна. Редовен читател съм му, но напоследък ме разочарова. Взе да копира статии от "Галерия" и "Афера", което ми се струва несериозно. Една статия беше съвсем тенденциозна и с непълна информация. При опитът ми да допълня липсващото от мозайката първо г-н Инджев не допусна коментара ми, а след като изразих разочарованието си, коментарът ми се появи.
Пуснах следния коментар, тъй като от една страна г-н Инджев много обича да дава за пример западната и особено американската демокрация, също така обича да цитира "Бивол" и "Уикилийкс", а от друга страна странно мълчи по въпроса за Джулиан Асанж - основателя на уикилийкс и репресиите срещу него.
Всичко това е така. Няма по-възмутително нещо от тоя фарс - съдебен процес срещу 3 момичета, изпяли някаква песен. Чудесно е, че коментирате това г-н Инджев. Аз в случая съм напълно съгласен с Вас.
Нека сега да коментираме обаче какво се случва от другата страна. Какво става с Асанж? Как така се оказва, че Еквадор е по-голям радетел за свободата на словото и демокрацията от Англия и САЩ?
" Еквадор реши да даде политическо убежище на Джулиан Асанж след изпратената до президента молба, каза министърът на външните работи Рикардо Патиньо на пресконференция в Кито. По думите му Еквадор смята, че Асанж е изправен пред реална опасност от политическо преследване и
заплаха от екстрадиране в САЩ
където австралиецът няма да има честен процес и може да получи смъртна присъда. "
Интересен ще бъде коментарът на г-н Инджев, който от една страна доколкото знам уважава разследванията на Уикилийкс и ги цитира, а от друга уважава американската демокрация и начин на живот..
Всъщност ето още нещо интересно по въпроса с недопускането на мнения.
http://npakmuk.blogspot.com/
|
|