Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 67 години от Хирошима
Автор: hery   
Дата:   06-08-12 07:37

Вечна им памет на жертвите!

По повод това отдавнашно събитие - една днешна статия.

Отговори на това съобщение
 Re: 67 години от Хирошима
Автор: serjy   
Дата:   06-08-12 08:49

мълчание...

Автор: e-mil   
Дата:   06-08-12 08:57

Този Тодор Андреев в статията пише без да разбира някои неща:
"На мястото на полковете в армията се появиха 100 бригади - по-мобилна армейска единица."

Бригадата не е по-мобилна. Полкът е вид военна част, докато бригадата е вид съединение - по-малка от дивизия, но по-голяма от полк. В сегашната руска армия някои бригади са правени въз основа на полкове и наистина повече приличат на военни части отколкото на съединения. Но въпреки това са окрупнени, а не олекотени и по-мобилни.
Тези, които са олекотени са наследници на дивизии, а не на полкове.

В статията има и други недомислици, ама нямам време да пиша в момента.

Автор: ivodam   
Дата:   06-08-12 09:31

Вечна памет на жертвите и вечно презрение и осъждане на съвременните варвари задокеански.

[smilie23] [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   06-08-12 10:06

Не мога да разбера тая неистова омраза, която някои от българите изпитват към Западната цивилизация.[smilie11]

Сблъсъкът на Запада и Исляма не е от вчера (и едва ли ще приключи утре). За наше нещастие ние сме точно по границата на двата свята, в исторически план сме били част както от ислямския свят (500 години) така и от Западната цивилизация (днес).

Не мразя исляма, но като личност, в културно, социално и географско отношение се чувствам принадлежащ към Западната цивилизация.
И честно казано не мога да разбера хора, дето са готови да се съюзяват с мюсюлмани, индийци, китайци, виетнамци, цигани и какви ли не още, само и само за да са против Запада?

Иначе същите тия хора в други теми се бият в гърдите, че са наследници на Ботев, Левски и Караджата.
Но щом стане дума за Запада, отиват та се прегръщат идейно с Мурат и Сюлейман.

Като са ви толкова мили аятоласи, емири, бейове и паши, като сте толкова близки идейно с тях и толкова далеч от Запада - поне сложете по една чалма или забрадка. Ей така - от солидарност.

Автор: tofo   
Дата:   06-08-12 10:09

Технически погледнато точно на американците трябва да се забрани притежанието на ядрено оръжие, защото единствено те са го използвали и при това без особен смисъл от военна гледна точка. Чист експеримент. [smilie2]

Автор: georgi969   
Дата:   06-08-12 10:14

"Автор: J0R0
Дата: 06-08-12 10:06

Не мога да разбера тая неистова омраза, която някои от българите изпитват към Западната цивилизация.[smilie11]

Сблъсъкът на Запада и Исляма не е от вчера...."и т.н.-тва пък какво общо има с темата?

Автор: mr_kras   
Дата:   06-08-12 10:18

JORO, ти пък изпитваш неистова омраза към комунизма например, без да признаваш някои положителни качества.
А кои са Запада - Западна Европа или САЩ. Защото за мен има разлика. Дори и Западна Европа не е хомогенна. Но дори и да ги обединим, този Запад си има своите кусури. Да не се връщаме назад във времето, само да ми кажеш мнението си за сегашната икономическа криза, събитията в Близкия и Средния Изток.

Дата:   06-08-12 10:20

Еми прочети статията.
Основно се разсъждава за конфликта САЩ-Иран.
Което си е на практика Запад-Ислям.

Автор: Todd   
Дата:   06-08-12 10:25

100 пъти съм казвал ще го повторя и сега .

Каквото ще става занапред ще е .И няма отърване от него . Това сегашно никакво полжение няма да го бъде !!!

Мирът не е нормално състояние на хомосапиенса ..

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: harvester_vn   
Дата:   06-08-12 10:31

tofo написа:

> защото единствено те са го използвали и при това без особен смисъл от военна гледна точка.

Не е баш тъй. Японците може и да са били победени на практика, но са били далеч от капитулация. Не мисля, че запазването живота на десетки, а може би и стотици хиляди войници от собствената си армия е нещо без особе смисъл от военна гледна точка....

Автор: e-mil   
Дата:   06-08-12 10:39

Били са много по-близо до капитулацията, отколкото си мислим. Вече съм разказвал, какво се е случило в Япония между януари и август 1945.

Дата:   06-08-12 10:42

Да бе...[beer] Я прочети какви военни действия се водят между бомбардировките и капитулацията. [cool] Василевски е имал заповед да дебаркира на Хокайдо. Ако се бяха помоткали още малко...[smilie10]

Дата:   06-08-12 10:43

J0R0:

Не мога да разбера тая неистова омраза, която някои от българите изпитват към Западната цивилизация.

Чак неистова омраза е силно преувеличено, но аз например лично съм склонен да се отнасям с доста голяма доза презрение към представителите на така наречената "западна цивилизация", първо защото на редово ниво са невероятно ограничени конскапаци, второ, защото за разлика от тебе имам силно развито чувство за историзъм и историческа отговорност. Докато ти Жоро си склонен с лека ръка да зачеркваш и прощаваш неща от миналото. Айде няма да говорим този път за вероломното нападение на войската на така нареченото Латинско кралство. Ама ти самият можеш ли да посочиш нещо пък да са ни дали от Западна Европа, да са ни помогнали с нещо през нелекия ни исторически път? За какво точно пък трябва да ги обичаме? За пълната неблагодарност и непризнателност? Векове наред френските крале се кълнат при коронясването си върху старобългарско евангелие, ма да си видял капка уважение и преклонение от французин? Само мърсотии, особено в най-новата ни история - как да ни отрежат територии, как да ни нападнат и прецакат.

Абе Жоро, приятелката ми нали бачка сега в Австрия, сприятелила се там с една украинка, женена за некакъв австриец. Оня маймун не знае как да си пусне хот спота от смартфона, за да си ползват нета вкъщи. Казвам му оттук как да го направи, стана, тръгна им нетът и на лаптопа, което беше целта. И тоя идиот съвсем сериозно ми казва, абе това в България сигурно може така, ама тука предполагам, че е забранено така да се ползва Интернет. Направо онемявам. Как да ги възприемам сериозно такива хора, бе Жоре? Да не говорим за купищата фактури, ЧМР-та и търговски документи, които имам от велики западноевропейски фирми, пълни с грешки, от които свят ще ти се завие.

Отношението ти към Западна Европа е как да кажа, на някакво хипарско възхищение от 60-70те години. Ма изобщо не изглежда да си задаваш въпроса на какво е плод тази съвременна западно-европейска цивилизация, която толкова ти харесва. И на мен ми харесва либерализмът и демокрацията западно-еропейски тип, основаваща се на независима съдебна система. Ма те не са паднали от небето. Прочети какво е представлявала Западна Европа първите десетина века от новата ера, защо голяма част от това време е наречена Мрачните векове, поинтересувай се от ролята на арабите за пренасяне на античните знания към тая пълна селяния и мракобесие, каквото е представлявала Западна Европа. Прочети как Карл Велики, връщайки се от аудиенцията при папата в Рим през 800-тната година, минавайки през Равена толкова е сащисан, останал без ума и дума от православния византийски храм Сан Витале, че разпорежда в Аахен да се построи копие на този храм, в който разполага трона си! Дай малко историзъм, наистина, ако държиш да го водим сериозно този разговор, а не да е на ниво, ааа Битълс беха върха.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (06-08-12 10:45)

Автор: mikedimit   
Дата:   06-08-12 10:46

В края на юли чпонците вземат решение за капитулация и предприемат официални действия по дипломатически канали, но...не може да имаш оръжие за 2 милиарда и да не го използваш.Иначе после ще даваш обяснения пред сенатката комисия за какво си профукал толкова пари.Както между другото е давал обяснения Хауърд Хюз.

Дата:   06-08-12 10:53

Японският външен министър - Мамору Шигемицу се опитва да преговаря за прекратяване на войната от 11 месеца преди бомбите, за което на Токийския процес е обвинен в "опит за протакане на войната чрез преговори".[smilie11]

Публикацията е редактирана (06-08-12 10:54)

Дата:   06-08-12 10:54

tofo: Хамериканският подход във външната политика на принципа "Зайо, що си без шапка", не е от вчера... [smilie2] [smilie23]

[smilie7]

Автор: serjy   
Дата:   06-08-12 11:07

не мога да разбера, как може някой да оправдае избиването на 300'000 души, предмно мирно население, и да нарича себе си човек [smilie23]

Дата:   06-08-12 11:11

serjy: Ми когато намираш за нормално да прилагаш смъртна присъда и да убиваш съзнателно хора, другото е само въпрос на някакви си цифрички. [smilie2] Хамерикаското общество е яко шизо хем с фаворизирането на смъртните присъди, хем със забраната на абортите. [smilie23]

[smilie7]

Автор: sauron69   
Дата:   06-08-12 11:45

Няма нужда да се чете статитята/не мисля ди да я чета, за да може да каже човек мир на праха на загиналите и да не си затваря очите какво престъпление е извършено, в случая от западната цивилизация. [smilie23]

П.С. Самолетът извършил бомбандировката над Хирошима се казва Enola Gay [smilie8]

Автор: sauron69   
Дата:   06-08-12 11:50

https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/ioxm6387.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Afficheamericaine2.jpg/423px-Afficheamerica

Дата:   06-08-12 11:53

НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОЩАДЕН!

„И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля“

Автор: hery   
Дата:   06-08-12 12:01

sauron69, статията е за сегашната ситуация в Сирия и дали сме на прага на световна война.

Автор: georgi969   
Дата:   06-08-12 12:02

И понеже разговорът тръгна натам, някой може ли да обясни, каква е разликата между СССР в Афганистан през 80 те и САЩ в Ирак през 2003?

Автор: Wania   
Дата:   06-08-12 12:02

Дали би било удачно, за да се реши проблема с продажните БГ политици и 23-годишната вече агония, да се затрие цяла София? Аз съм "за", не живея там, почти нямам роднини, за мен би било добре, не ми пука за другите.

ПП: Това горното казано с ирония!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.