Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Темата е некоректна и обидна или системата е сбъркна?
Автор: Cristinel   
Дата:   31-01-12 01:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Темата е некоректна и обидна или системата е сбъркна?
Автор: asenr   
Дата:   31-01-12 02:01

Пощите са типичен случай. Там безпроблемните и работещи служители са изключение [smilie23]

Автор: admin   
Дата:   31-01-12 03:11

Много ли е трудно да изразите възмущението и критиката си, без да наричате цяло съсловие "идиоти" или с други епитети? По тая логика заради отделни индивиди, можем да сложим подобен епитет на която и да е общност или на цяла нация дори. Във ФФ има представители на всякакви професии, общности и съсловия, които биха се обидили, че ги наричате идиоти,гъзове и т.н..
Призивът ни е да се държите малко по-културно, в противен случай падате дори под нивото на тези, които критикувате.

Автор: jino   
Дата:   31-01-12 04:11

Публикацията е редактирана (31-01-12 04:20)

Автор: orlindraganov   
Дата:   31-01-12 05:15

Бийвъс и Бътхед не обиждаха никого и не са нищо различно от идиоти

Публикацията е редактирана (31-01-12 05:15)

Дата:   31-01-12 05:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   31-01-12 05:24

Не, що да се `абим за държавна институция?

Дата:   31-01-12 05:27

Дата:   31-01-12 05:28

Тогава ще отговоря на друг въпрос:

Сърбят ни вече, ама поначесахме на Рилските тоя уикенд [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [smilie24] [smilie24]

Дата:   31-01-12 05:30

Дата:   31-01-12 05:38

Не бе баце, умирам от скука тука..

Дата:   31-01-12 05:49

Дата:   31-01-12 05:51

Верно! Може!

Автор: georgivelev   
Дата:   31-01-12 07:39

А не ти ли став кофти, когато идеш някъде по чужбината и навсякъде те обслужват, бързо качествено и с усмивка, а в твоята страна не е така?

Тук окончателно ме загуби за каузата си.

Автор: jino   
Дата:   31-01-12 08:13

Автор: Cristinel
Дата: 31-01-12 05:19

Погледнах ти коментарите към снимки.[smilie18]

Автор: pif   
Дата:   31-01-12 09:20

С няколко пощенски клона в София работя активно и от никой не мога да се оплача. В близкия ми клон са едни добри лелички които още като ме видят от далече, че идвм и ми приготвят нещата за мен. В централна поща са винаги мили и усмихнати и ми съдействат с каквото могат. Случвало се е да звъня на телефоните за рекламации или в централната разменна пощенска станция на кремиковско шосе и от там винаги са били любезни и отзивчиви. Най вероятно е въпрос на подход. Аз винаги се отнасям добре и с уважение, без да се държа нагло и да показвам колко са ми длъжни да ми свършат работата на секундата. Те също са хора и си искат човешко отношение. Не може ти да отидеш и да се държиш като последното говедо а те да ти целуват дупето само защото видиш ли ти си клиент а клиента винаги е прав.
Така, че драги ми съфорумци - търсете вината в себе си. Или поне точно в конкретния случай с пощите.

Автор: ivodam   
Дата:   31-01-12 09:33

Хм, вероятно става дума за моята тема за пощите и безхаберието на служителките. Не ми се спори сега идиот обидна квалификация ли е, нито пък какво значи в една демокрация с претенции за свобода на словото да не можеш да даваш квалификации на групи хора - това би означавало примерно да не мога да пусна тема, че политиците са идиоти - нещо, под което биха се подписали незабавно 90% от хората, населяващи тази територия.

Относно пощите - те са блато, подобно на БДЖ и е само въпрос на време и там да се завърти шайбата. Многократно са ме вбесявали в местния ми клон, като отида в 7 без 15 вечерта, и вече са затворили, а трябва да работят до 7. Соцът изобщо не си е тръгвал оттам. Още пишат на ръка в някакви големи тетрадки пратките. [smilie2] [smilie23]

[smilie7]

Автор: admin   
Дата:   31-01-12 09:38

Иводам, понеже е демокрация и има свобода на словото, може да си направиш съвсем свободно блог или сайт и да обиждаш там, когото си искаш.
Във Фото Форум не толерираме подобно поведение. Сигурно не го толерират и в много други медии. Това няма нищо общо със свободата и демокрацията.
Ето pif изрази противоположно мнение.
Всеки може да изрази мнението си и да критикува без да обижда.

Автор: ценослав   
Дата:   31-01-12 09:45

Ми аз съм си доволен от пощите. Значи дедо на село имаше две буренца от по 10 кила. И по този начин дедо спонсорираше тати като едното буренце пълно с винце пътува по трасето Видин Бургас, а другото се връща празно пак по туй трасе. И така целогодишно. Вярно, беше преди 30 години. Сега останаха само буренцата, което наистина е проблем, ако ме разбирате какво искам са дажа.[beer]

Дата:   31-01-12 10:17

admin: Там е проблемът, че което за един е обида, за друг не е. Всеки, който поне малко ме познава, а би трябвало вече да се познаваме, не общуваме от вчера, е наясно, че никога нямам за цел да наранявам някого, но държа да дам точна и вярна, реалистична и нелицемерна квалификация. С такава цел не отричам, че понякога съм склонен да използвам по-образна и може би на моменти емоционална метафорична и хиперболизирана изразност, но все пак, кой наистина може да се нагърби да бъде съдник и да решавате кое е обида и кое не? Каква подготовка и квалификация трябва да има за това, каква база? [smilie8] Ако на един певец му кажеш, че пее фалшиво, това за него е люта обида. На повечето хора тук ако им кажеш, че не могат да снимат, това за тях ще е смъртна обида. Забелязвам, че някои хора възприемат като лична обида всяка критика към Бойко Борисов например. Докъде ще стигнем така, в един момент трябва да спре човек да пише каквото и да било, сакън да не се обиди някой...
Затова в демократичната държава ако някой се чувства засегнат и обиден, може да си търси правата по съответния ред, и всъщност има само една институция, която може в крайна сметка да отсъди има ли обида или не. Аз самият в този форум съм бил обиждан безброй пъти, но вие не сте реагирали, защото очевидно това, което за мен е било обида, на вас не е, така че просто отдавна съм вдигнал ръце в това отношение.

[smilie7]

Автор: scarecrow   
Дата:   31-01-12 10:20

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/hfkh8333.JPG
http://www.elec-intro.com/EX/05-15-10/applause-2.jpg

Автор: pif   
Дата:   31-01-12 10:25

иводам: има общоприети обидни квалификации които не са смисленно описание на проблем. Певеца пее фалшиво - да, това може да се докаже научно. Това, че някой е идиот или кретен е твое лично мнение което не може да се докаже, затова се приема, че е обида. Също ако те нарека хомосексуалист може да е обида (освен ако не сме форум за такива или не обсъждаме точно конкретната ти сексуалност). Но в момента в който говорим за фотография и аз те нарека гей - си е обида от където и да го погледнеш - независимо каква ти е сексуалната ориентация.
Има си общоприети обиди и конкретни обиди. Ползвай конкретни и никой няма да ти се сърди.

Дата:   31-01-12 11:28

pif: В съвременния свят нищо вече не е общоприето, не излизай с такива тези, защото ще се окажеш рано или късно в положението на ИДА от БАН с неговите "ценности". [smilie3]

We work in the dark to serve the light...
Nothing is true, everything is permitted...

[smilie7]

Автор: deltalink   
Дата:   31-01-12 11:33

- Алооо електрото ли е?
- Не г-не ВиК.
- Ааа и на вас да ви ...

;)

Автор: chavdarpg   
Дата:   31-01-12 11:51

Пифе, кретенизмът е научно доказуем. Аз когато кажа за някого, че е кретен или олигофрен, не го казвам с цел обида, а визирам адекватноста му и умственият му капацитет за даден момент, или събитие. Ако в дадената ситуация пощенският служител се е държал като такъв, не мисля, че някой ще бъде в състояние да ме спре да нарека нещата с истинските им имена.
Във всички институции, в които ходя се държа еднакво с всички служители любезно и с усмивка, очаквайки същото отношение и към мен. Неможе при едно и също отношение различните служители да се отнасят по различен начин към теб, едните любезно и с усмивка, а другите точно по кретенски начин.

п.п Кретенизъм е изоставане в умственото и физическото развитие при тежък вроден хипотиреоидизъм. Болестта е наричана още Олигофрения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.