Автор: ivodam
Дата: 31-01-12 10:17
admin: Там е проблемът, че което за един е обида, за друг не е. Всеки, който поне малко ме познава, а би трябвало вече да се познаваме, не общуваме от вчера, е наясно, че никога нямам за цел да наранявам някого, но държа да дам точна и вярна, реалистична и нелицемерна квалификация. С такава цел не отричам, че понякога съм склонен да използвам по-образна и може би на моменти емоционална метафорична и хиперболизирана изразност, но все пак, кой наистина може да се нагърби да бъде съдник и да решавате кое е обида и кое не? Каква подготовка и квалификация трябва да има за това, каква база? Ако на един певец му кажеш, че пее фалшиво, това за него е люта обида. На повечето хора тук ако им кажеш, че не могат да снимат, това за тях ще е смъртна обида. Забелязвам, че някои хора възприемат като лична обида всяка критика към Бойко Борисов например. Докъде ще стигнем така, в един момент трябва да спре човек да пише каквото и да било, сакън да не се обиди някой...
Затова в демократичната държава ако някой се чувства засегнат и обиден, може да си търси правата по съответния ред, и всъщност има само една институция, която може в крайна сметка да отсъди има ли обида или не. Аз самият в този форум съм бил обиждан безброй пъти, но вие не сте реагирали, защото очевидно това, което за мен е било обида, на вас не е, така че просто отдавна съм вдигнал ръце в това отношение.
|
|