Автор: ценослав
Дата: 30-01-12 12:41
Ми за да почне производството, то трабва първоначално да е нещо като "спечеления първи милион". А тук какво направихме. Като създаване на пари - спазихме правилото за "първия милион", ма като производство държавата започна да се "бъзика" леко казано с производителите. Искате пример, ми на ви го: Чичо трябва да гледа кравите на село едва ли не в бели плочки и всичкото крава, оФца, кУза, маХаре, и яре с жълти марки на ушите, щото те предпазват от шап. И никво продаване на продукцията на пазара от тоя чичо - производител. Требе "задължително" да я продате /без пари/ на изкупвача и той като й дигне цената с 300 процента на пазаря, кво прайм? Ма ще мА апострофирате ли жЕни д,ръти??? Китай, как почнаха??? Айде те далеко, ми Туерция??? Някои наши още помнят еФтениата там. Ма това беше докато производителбите стъпят на краката си /превземат пазара с ефтина продукция/ и сега почва нашето дране.
А аз какво правя? Ми имам познати на село сред тия производители и си купувам от тях. На село дойдоха некви Англичане и купуват краве мляко от аверчето. А двора му пълен с кравешка тор. Направих му забележка а аверчето ми вика. "Англичаните за това купуват мляко от мен, щото ми виждат кравите как пасат по полето /щастливи и свободни/. Те виждат, че не докарвам в разни чувале неква храна, а си рупат тревица. Па ме гледат как цяло лято кося трева /пак от полето/ за зимата". Мани другото, ма англичанката роди в селото бебе, дето не се беше случвало от 20 години.
Нема да ме разберете кФо исках да ви кажа. На здраве.
|
|