Автор: diandimov
Дата: 26-12-11 04:19
Понеже празници, и реших че на няколко места в къщата ми трябват няколко неща в рамки. И си викам - моите снимки си ги знам, дай да видя нещо друго.
За целта отварям "топ автори рейтинг Б", с решението да намеря трепач нещо, да платя на автора за файла, и да си го притнирам в желания размер и качество.
Обаче какво става - прегледах първите няколко топ автори, и се нагледах на отражения в локви, на африкански скелети, на стари прозорци, на откачени и психичноболни, на дебели или беззъби, на баби и дядовци...
Викам си - как да дам пари за такова нещо. Как да го закача на стената? Как да сложа в рамка некви пилета дето си берат рибка, или някакви изпосталели и избелели мадами като от "Жената днес" оставено на слънце от осемдесетте досега?
Явно нямам око за снимки, това е.
Не мога да харесам нищо от предложените цигански, помашки или родопски тематики. Какво да окача в къщата си и да го гледам евентуално с години? Бабите и дядовците от семейния албум на някой друг? Пилета които разкъсват плъхове? Котки, кучета или други мизерии?
Признавам - това е феномен за мен.
Снимки и автори които всъщност ХАРЕСВАМ много, и ако стане дума за избор... едва ли има нещо за което бих дал и една пара.
Не знам защо е така.
Не вярвам да е свързано със стойносттта и себестойността - в пряк или преносен смисъл - на произведенията или техните автори.
Та, нещо да ме насочите?
Нещо хубаво?
Жалко че не запазвам снимките които ми харесват в "любими" - много тегаво и дълго е. Много от тях са на неизвестни автори, и отдавна са потънали.
Благодаря!
|
|