Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 София
Автор: Vinsent   
Дата:   28-10-11 18:46

Следва...

Отговори на това съобщение
 Re: София
Автор: Vinsent   
Дата:   28-10-11 18:49

Шест месеца не съм бил в София. И като прибавим още шест предишни, когато не съм направил и един тегел пеша из града ще ви стане ясно защо тези дни, след няколко многокилометрови разходки на различни места, Столицата ми заприлича на непознат град!

Улиците ми се сториха по-просторни, подредени, чисти. Бързо установих: да, няма я последната брънка от китайското карго по тротоарите. Колко много са загрозявали града ни безбройте сергии с китайски стоки! Навярно има много недоволни по веригата, като започнеш от митничари, менте външни търговци, данъчни служители затваряли си дълго очите, общински служители дето са давали разрешение за сергиите, цялата кохорта тротоарни продавачи...
Е, най-накрая някой прояви воля да върне тротоарите на столичани.

А новите големи булеварди?
Тодор Александров не мога да го позная!
Ами Ломското шосе, дали има по-красиво и функционално от него в София – широко, перфектно изпълнено, обозначено отлично, с вело алея, паркинги наоколо, зелени площи и тротоари отговарящи на съвременните изисквания... Метрото, прекарано под него, вдигна цените на имотите наоколо с 50%.!
Няма да забравя как едни иницираха протести против това строителство! От позицията на времето лесно може да се установи кой мисли доброто на Столицата.

Най-накрая и София има функциониращо и разширяващо се метро! Какво огромно удобство е! Всички пътували повече извън България знаехме това, но трябваше някой да поеме инициативата да го развива непрекъснато и интензивно.

В противовес на това някои кметове като Софиянски например, с безумното и безмислено свръх застрояване унищожиха уникални архитектурни комплекси. Ярък пример за това е Централна гара. Всички знем на какво прилича предгаровия площад сега!
Ето как изглеждаше той в годината на откриването му. Дали ще се намерят сили и възможности да се възстанови първоначалния замисъл на архитектите на гарата.?

Моя снимка на Гарата от годината на откриването и.

https://photo-forum.net/static/forum/2011-10/uzhx1449.JPG

Добре би било и други да споделят своите впечатления!

Автор: orlindraganov   
Дата:   28-10-11 18:54

Бе завъртехме се към цивилизования свят [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Marillion   
Дата:   28-10-11 18:55

Ходя често в София и мога да кажа, че след като Фандъкова е кмет в града е много по чисто. Поне в централните части. Люлин и Младост 32 не съм ходил.

Градинките са поддържани и тротоарите са чисти. Мен друго не ме интересува.

Обаче гледам, че бездомните псета не са мръднали.

Дата:   28-10-11 18:56

И е пълно с пешеходни дебили по велоалеите

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   28-10-11 18:57

Това с пешеходците по велоалеите не е само в София , уви [smilie23]

Автор: Marillion   
Дата:   28-10-11 19:02

Диди, Бургас ли имаш предвид?

Автор: alsash   
Дата:   28-10-11 19:03

....за Варна...не можем да се включим...за съжаление..

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   28-10-11 19:08

Автор: Marillion
Дата: 28-10-11 19:02

Диди, Бургас ли имаш предвид?

Да, Бургас. От тук са ми наблюденията и не визирам само натоварените с пешеходци часове, а и рано сутрин, когато на тротоара има един човек. В 90% от случаите е върху велоалеята, в другите 10% или зяпа в някоя витрина или се е заблудил ... Когато свирна в повечето случаи си изпросвам ругатня [smilie5]

Дата:   28-10-11 19:10

Що свиркаш? Мачкай!

Автор: nikol79   
Дата:   28-10-11 19:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: universum   
Дата:   28-10-11 19:35

Центъра на Варна трудно ще се оправи. Всички тези строежи на калкан.
То било малка къщичка с малко дворче, ама нали да се ползва площта до край и давай да строим на целия парцел. Бам 6-7 етажа кооперация и място за паркиране няма.
Варненци са свикнали да си ходят по шосето в централната градска част, защото тротоарите или са тесни и слабо поддържани, и/или по тях са напаркирали плътно коли.

Дата:   28-10-11 19:37

Нищо не ти плащам! С кол`лото си житкам

Автор: ejko   
Дата:   28-10-11 20:01

Аз понякога се хващам, че стъпвам по велоалея, много съжалявам...
Но пък и бая с колела маат по тротоарите, без видима причина. Скоро един му хванах волана преди да се бутне в бременната ми жена...
Ако няма велоалея колоездачите е редно да са на пътя, а не на тротоара... Поне на запад така ми обясни един ушев и ме метна при колите... :)))

Автор: mladenov   
Дата:   28-10-11 20:09

Ако няма велоалея колоездачите е редно да са на пътя, а не на тротоара... Поне на запад така ми обясни един ушев и ме метна при колите... :)))

Пак добре че не те е глобил! Един приятел тук слезе да кара от тротоара при колите след разговор с полицай, ама вече имаше в джоба едно розово листче на което пишеше че има да дава едни $125 на общината![beer] [smilie18] [smilie18]

Автор: dinkoff   
Дата:   28-10-11 20:22

Тук също, ако няма велоалея трябва да караш по Хасфалта. Пише го в Закона.

Автор: dinkoff   
Дата:   28-10-11 20:24

Винсент ти да не си роднина на кметицата? Щото моите впечатления са други. Кучешки лайна навсякъде. Един читав тротоар няма. И това е в центъра.

Автор: ejko   
Дата:   28-10-11 20:25

mladenov, мен американските полицай ме харесват... Аз и глоби от пътните спестявах по някакъв магичен начин... Не знам как ставаше!

Автор: Navy   
Дата:   28-10-11 20:25

Пратете я тази Фъндъкова насам де...

Автор: bleki1   
Дата:   28-10-11 20:50

Тук ми намирисва на някакви леки предизборни ...

Автор: nodoubt   
Дата:   28-10-11 20:56

тук-таме некоя саксиика и около тях кал до колене [smilie23]

Автор: ценослав   
Дата:   28-10-11 20:56

Предизборно или не, щом се гради е добре. Едно време бай Тошо камара подигравки отнесе за строежа на НДК. А сега някой "свенливо" влизат в него да си провят конгресите.[cool] [cool] [cool]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-10-11 21:31

Последните ми спомени, когато в подуене са косяли градинките, ìстили и асфалтирали улиците са от преди 30 години. Да не говорим, че едно междублоково пространство, което от както са построени околните блокове е нещо средно между кална нива, паркинг и място за хвърляне на отпадъци. Сега е осветена градинка с детски площадки, пейки и въобще приятно местенце. Еми Фандъкова си върши работата жената. Нямам забележки. [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   28-10-11 21:50

Тази седмица джитках с граЦкия транспорт, че бу-то беше на бояджия (драскотинки разни застрахователни). Крачих и по центъра. Добре се развиват нещата. Европйеско, някак си.

Автор: trace74   
Дата:   28-10-11 21:50

Автор: orlindraganov
Дата: 28-10-11 19:10

Що свиркаш? Мачкай!

И к'во, съответно аз трябва да мачкам малоумните велосипедисти дето карат с 6,5км/ч по средата на улицата ли?
Моите наблюдения са от вело/пешеходната алея по бул."Цар Борис III", приблизително около 17ч. Определено пешеходците са мноооого повече от велосипедистите - и всички трябва да се бутат и вървят в индианска нишка, щото евентуално някога може да мине велосипедист ли?
Трябвало е да го направят 2/3 за пешеходци и 1/3 за велосипедисти т.е. да се съобразят с потока който минава.
Точно както го правят сега от Красно село до Южния парк.

Между другото евала, не карам колело, но съм за такива проекти. Пред блока алеята е готова вече и става добре според мен.
Сега остава да сложат и колчета да не паркират коли и ще е супер.
Тук е като махнаха старите плочки:
http://photo-zona.net/images/user31517/album18277/large/1319826907_rowt9959_veloaleq.jpg

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.