Автор: Lalinda
Дата: 04-09-11 19:26
Не, никога!
Известна съм с пословичната си търпеливост и дебелокожие, граничещи със снизходителна присмехулност.
В крайна сметка, преди да започна работа като международен наблюдател по изборите, бях подложена на тест, заедно с останалите кандидати, и бе установено, че сме кооперативни, а не конфликтни личности.
Кооперативна е личност с високо мнение за себе си и високо за останалите, а конфликтна - с високо за себе си и ниско за останалите.
Опасявам се, че хора, които не знаят какво е спътник, вероятно не знаят и какво означава кооперативен, затова, да отбележим за протокола, че спътник е човек, с когото пътуваш, а кооперативност е умение да си сътрудничиш с останалите.
Сътрудник е трудна дума, също като спътник, означава човек, с когото се трудиш заедно. Опознай езика си, за да го обикнеш и за да не изглеждаш безпомощен или направо тъп в съжденията си...
Какво още - понякога сама предизвиквам конфликтите, ПО-ЧИСТО Е, но никога не съм съжалявала за ефекта и последствията.
Човек забравя какво си (му) направил и какво си (му) казал, но никога не забравя начина, по който си го накарал да се чувства, нали, асахий?
|
|