Автор: Jim__Beam
Дата: 28-06-11 12:54
.. Ся да ви светна кво се случи ...
Първо малко предистория ..
Мин. седмица тръгвам да излизам на някъде ... и гледам на колата - 60 сантиметрова деруга с пирон .... ама яка - до кокал .... направо полудях .... съмнявах се в един Венци Митничаро , с който си имахме пререкания преди 2 години , ама като не съм видял .... нищо не можеш да кажеш или да обвиняваш някой само по съмнения ....
.. Както и да е , ходих до Армеец - няма проблеми - цялостно боядисване на заден панел .... ще платят хората за нечия злоба ....
Такаааа ..... вчера значи , както си пиех кафето и си четях мъдростите във ФФ ..... чувам моята аларма , на втория етаж съм , колата ми е точно под балкона ....
.. поглеждам .... и кво да видя - бай ти Пешо Данъчния , си отворил неговата врата и яко блъска в мойта кола ..... /разстоянието м/у двете коли - абсолютно нормално - над 60 см/
.. Изкрещях му от балкона - въобще не ме индикира ..... направо полудях ....
Слизам долу .... като видях колата .... направо ми кипнаха лайната ..... разтреперих се от нерви ....
Ловим го аз за гушата с лявата ръка .... - Кво праеш бе мамати деба ...... и тъкмо да го центрирам с дясната , се усещам , че 10 човека гледат в 12 и половина на обяд ..... добре че се осъзнах на време ...... взех му очилата , треснах ги в земята и се отдръпнах ....
Викам - Къв ти е проблема , бе боклук ......
- Спрял си ми на местото , мръдни , вика , че ше излизам !!
ШЕ ИЗЛИЗАШ ЛИИИ ... избутах го , загасих му колата и взех ключовете в мене ...
... И се почва тирадата ...
Първо звъннах на мобилната група на Армеец , да пратят екип ...
После на 112 , да ме свържат със 7-мо , да пратят патрул ...
Поразправяхме се малко и нашия си се качи в блока .... викам - сЕди тука - Ти ли ше ми каеш бе келеш , знаеш ли кой съм аз !!
... Идват куките , обяснявам им ква е работата .... качвам се с единия до 13-тия етаж да търсим бай ти Пешо ...... звъним - кур - не отваря ..... след 5 мин. отвори ....
Вика - добър ден , какво се е случило ?
Куката - Господинът има претенции , че сте му ударили колата !
Моляяя , аз , вика, не съм излизал от къщи днеска ....
Както и да е , взе някаква чантичка с документи и слезе ....
Иии като се почнаха едни цирковеееее ...... леле мале , мамалеее .... да се смееш ли , да ревеш ли , братче ...
... Вади неква визитка на Румен Петков и вика - Първо виж с кой си пия кафето , пък тогава ше си говорим ...
Бил полковник от запаса - кара куките да му козируват ....
... Уволни ги десетина пъти поне ... посяга им да им къса пагоните ..... не били достойни да ги носят ....
.. Бил приятел с шефа на КАТ .....
После , звъни на някой .... - Вальоо , прати ми една група от "наще" момчета ...
.. куките седят като насрани и се шушумигавят ....
.. Абе , един час яко циркове пред блока ..... сеир голям
Дойде мобилната група на Армеец ... и куките викат - ами ние си тръгваме , оправяйте се нататък ..... ама , най-добре , не се занимавай с тоя , не виждаш ли , че е луд ...... Как да не се занимавам бе , нали утре ше ми среже гумите ...... - Ами ние кво да направим .... и си тръгнаха .....
... И се почна едночасовия ЦИРК със пича от Армеец ......
.. и него го уволни няколко пъти ..... обаче отказва да си даде документите .... и не можем да попълним протоколите ....
Човека вика - върти на КАТ за ПТП , да дойдат да го принудят да си даде документите !
Звъня на КАТ - така и така - ПТП еди къде си .... - Има ли пострадали - викам НЕ !
-Обадете се на застрахователя си - викам , те са тук , ама човека отказва да си даде документите ...... - Е , ние кво да направим - оправяйте се !! ... тряннн телефона ....
... Звъня пак в СЕДМО - така и така , преди малко идва патрул пред блок едикойси .... бихте ли ги върнали , да дадат данните на другата страна ..... ами добре , ще проверя /казва ми леличката/ ..... кура ми янко .... никой не се върна ....
.. след един час , бай Пешо става любезен - дава си документите ...... правят се протоколите ...... ОБАЧЕ !!
.. Армеецът ми вика - ходи сега до районното
да подадеш жалба , да ти дадат служебна бележка , че без нея не можем да ти платим нищо ...
- Как така бе , ами до сега що писахме !???
- Еми писахме , ама тук имаме злонамерени действия от установено лице и трябва сл.бележка от полицията , че е заведена преписка срещу това лице !
Викам - ай стига бе , начи , ако беше неизв. извършител /на паркинг/ .... ПЛАЩАТЕ !! .... ама понеже е бай Пешо Лудия и го знаем кой е и има десет свидетели - НЕ !!
- Ами такава е батка процедурата .... бегай у районното да подаваш жалба ...
... след един час висене пред СЕДМО .... чакам някой да ме приеме , ръииш ли .... имало човек при дежурния ...
... Та , в 5 без десет ..... правя един мини скандал на тая дето люпеше тиквени семки /една свиня в една стаичка/ ...... казвам ,че в 17.30 трябва да си взема детето от ДЕЦКА ..... след 2-3 минути ме приемат с думите - излиза един чичко с униформа и казва - КОЙ БЕШЕ ГОСПОДИНА ДЕТО БЪРЗАШЕ !?
... и ми дава две бланки , които да попълня ... КОИТО можех да попълня 16 пъти през този един час .....
Взима ги , чете ги .... добре , ще ги заведа ..... викам - дай ми входящ номер , служебна бележка нещо .... тинтири -минтири , нали това ми трябва за пред ЗК ....
Аааа , неска не става - ше доеш след 2-3 дена - тогава ...
Тръгвам да си ходя и оня с ехиден глас ми вика зад гърба - Не се оплаквай , този преди тебе му разбили вратата с кирка на връх Рождения му ден ..... и се хили ...
Обръщам се и му казвам - Тъпак , виж ми ЕГН-то .... и аз имам РОЖДЕН ДЕН ..... и вече трябваше отдавна да пия !!!
Полицай - Еййй , начи днес не ви върви на рождениците ..... /вече леко със съчувствие/.... Айде , отивай да си вземеш детето от градината .... и весело празнуване !!
- Благодаря много ....... но , нямам ДЕТЕ !!
... и си тръгнах .....
.
.. Това е драги ми Смехурковци ......
|
|