Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 e-bay въпрос
Автор: fastman   
Дата:   27-06-11 13:37

Здравейте!
Имам следният може би глупав въпрос: спечелих търг за обектив в немският е-bay. Получих потвърждаващ е-майл, но никъде не мога да открия е-майл адреса на продавача. Опитах чрез записване в сайта, но получавам само адресната регистрация на човека без телефон или е-маил адрес. Това нормално ли е? Как в такъв слъчай ще мога да се разбера със него, в случай че не пристигне пратката например? Опитах да открия отговор във форума с търсачката, но не виждам никъде отговор на въпросът ми...

Отговори на това съобщение
 Re: e-bay въпрос
Автор: eurodriver   
Дата:   27-06-11 13:45

през формата за контакт на ибей се контактува между страните. Дори е препоръчително, зсщото в случай на спор по-лесно се изглаждат нещата. Споко, защитен/ а си, само плащай през пейпал

Публикацията е редактирана (27-06-11 13:46)

Дата:   27-06-11 13:54

Ясно. Благодаря за бързият отговор! За съжаление, много от продавачите изобщо не предлагат ПейПол за разплащане[smilie2] Предполагам се мъчат да спестят някой лев-нали им отдържат нещо. Германците са ужасно стиснат народ!

Автор: victory13   
Дата:   27-06-11 13:56

нищо не им удържат... ако не се плаща през пей-пал го зарежи...

Автор: dobriman   
Дата:   27-06-11 13:59

удържат.

Автор: eurodriver   
Дата:   27-06-11 13:59

Няма защо.
Те пстят пари, но с пейпал-а купувача получава сигурност от опит го знам

Автор: batonga   
Дата:   27-06-11 14:02

Удържа се, как да не се удържа. Един път имаш такса при влизане на сумата в пейпал акаунта и после когато и дадеш withdraw пак имаш. И на последно място, не знам как е в Германия, но в БГ повечето банки ти друсват и те такса когато парите пристигнат в бг сметката ти [beer] Изобщо пейпал [smilie23]

Автор: vinse   
Дата:   27-06-11 14:03

Абе немците не са по-стиснати от жабарите [smilie5] Сядам да хапна и да пийна в Италия в едно ресторантче и там след всяка поръчка ми искаха да си платя поръчаното (не като в БГ - ядене и пиене на корем и чак накрая плащаш) та на мен поръчката ми е 20 евро и някакви центове и давам на сервитьорката 25 евро като и казвам да задържи рестото. Ей докато не излезнах от заведението това момиче не се отлепи от мен "ама всичко наред ли е, вкусно ли е, нещо липсва ли ви", в един момент (мъжка душа нося, малко ми трябва да почна да си мисля някакви щуротии) си помислих, че мадамата ме гласи за довечера и викам на едно авече дето беше смене, че тая вечер ще опитам италиянска праскофка [cool] Да обаче не - моя човек ми вика "тия 4 евро, където и ги даде бакшиш на веднъж тя ги изкарва сигурно за една седмица, толкова са стиснати тия жабари и не оставят нищо [smilie18]

И малко по-темата
Наскоро видях един случай - продавач е бея (100% фийдбак) шитка телефони за по 450 лири парчето. ВСИЧКИ потребители купили телефона бяха оставили негативен фийдбак и познай защо - в пратката няма телефон [smilie5] Ама са платили парата предварително, ходи после си я искай, териката е излезнал няколко хиляди лири напред след тая далавера, от e-bay ще го резнат ама май това е единственото, което могат да направят в този случай.

Публикацията е редактирана (27-06-11 14:06)

Дата:   27-06-11 14:05

Ще рискувам... Харесва ми стъклото много, пък и фийд бекът му е отличен. Продал е доста по-скъпи неща наскоро и е много активен продавач, не вярам да е мошеник.[shtrak]

Автор: batonga   
Дата:   27-06-11 14:06

Ако не ги е дръпнал парите от пейпала, пейпал ще му ги вземе и ще ги разпрати обратно на ужилените. Най-нелепото е че сами са арбитър кой крив кой прав. Може ти да продадеш нещо, да го шипнеш като пич и после купувача да изреве че не е получил нищо от теб и пейпал да ти замрази парите които си получил от него. [smilie18]

Автор: fizo   
Дата:   10-01-12 11:10

Моля някой да ме светне по един прост въпрос.

Има ли разлика за това от къде поръчвам между e-bay.co.uk и e-bay.de. От английския поръчвам без проблеми мито и доставките са до точен адрес и тн. От немския по същия начин ли е или има усложнения като митници и някакви такива ?

п.с. Питам, че ми писна да купувам от английския през който ме прецакват с курса на паунда спрямо дебитната ми карата, която е в евро. Искам да си купувам нещата директно в евро :) Защото сега от евро ми ги върти в паундове и никак не излиза сметката.

Публикацията е редактирана (10-01-12 11:10)

Автор: Diandimov   
Дата:   10-01-12 11:17

Плащай само с пейпал, не може да не проемат пейпал. Това е основния метод за плащане.
Ако ти предлага да прескочите пейпал и да се разберете лично, ще изгориш.

Пейпал имат малка такса върху услугата, нямат такса като си ги прехвърляш в твоята банка.
Контактувай само чрез ибей с продавала, не на личен имеил.

Автор: imitev   
Дата:   10-01-12 11:19

Vinse - така си мислиш само - за сделки с Ebay Buyer Protection:

Първо му блокират пейпал акаунта с всички пари вътре. Той не може да ги тегли 2 седмици след продажбата по принцип.

После се обръщат към банката и му блокират сметките докато не върне парите.

Ако си плащал директно на продавача - гориш.

И те така...

Автор: Y36   
Дата:   10-01-12 11:19

Сайта няма никакво значение - важното е от къде пращат стоката. В случая - ЕС - няма митници, акцизи....

Автор: fizo   
Дата:   10-01-12 11:25

Плащам с paypal това не ми беше въпроса. Иначе да разбрах щом е европейски съюз няма усложнения и дали поръчвам от германия или англия е все тая.

Проблема ми е че купих за 22.73 паунда едни неща което по курс спрямо лева (2.3лв за 1 паунд) излиза 52.28лв. ОК, обаче от картата ми излизат 30 евро, което са 60лв. Затова искам директно да купувам в евро, а не в пандове. Някъде се губят едни 8 кинта за обмяна на валути.Не ми е много ясно да ви кажа :)

Публикацията е редактирана (10-01-12 11:27)

Автор: imitev   
Дата:   10-01-12 11:27

От кръстосания курс - банката ги конвертира през лева...

Затова аз имам сметка в левове на картата с която плащам и така няма недоразумения с доларите и паунда...

Автор: ivodam   
Дата:   10-01-12 11:45

30 евро НЕ СА 60 лева.

[smilie7]

Автор: neuromancer   
Дата:   10-01-12 13:50

нямаш проблем и от Германия, само че доколкото съм гледал там пощенските разходи са по-големи.
Най-лесно е картовата сметка да е в лева.

Автор: bleuetoile   
Дата:   10-01-12 14:48

И да те излъжат в ибей - дори да си им платил с карта директно без пейпал - както аз правех на времето - пак нещата се оправят: бях купила нещо си за $500, излъгаха ме - скарах се на ибей оплаквания - и ми върнаха парите директно в банковата ми сметка с големи извинения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.