Автор: chicken
Дата: 20-05-11 13:55
Вече е обсъждано, ама покрай друга тема, а сега си седя и си се чудя. ОК, ще дам 350 пари за връзването, ще сключа договор с частен мобилен оператор, ще платя още квото трябва + такса всеки месец.... Намеренията са добри, всичко е прекрасно. Ама не мога да разбера няколко неща. С колко и как мога да излъжа държавата какъвто съм мъничък, че да си струва парите. Как тая система ще ми попречи все пак да излъжа държавата предвид спецификата на дейноста ми и мястото. Щото със сигурност ще си сведа данъка до левче на година. Единственото, което могат да постигнат чрез тази система е да предотвратя, или по- скоро да хванат манипулиране на фискалната памет. Щото никой няма да гледа всички в реално време. Ами като знам колко струва такова удоволствие, за мен например е по-евтино да си платя данъка. Другото, което ме притеснява е коя ще е тая система, дето ще поеме информацията от всички фискални устройства едновременно. И съответно да я запише, щото иначе какъв е смисъла. По-запознатите да подскажат. Да не се окаже накрая , че ние хубу ще се вържем, ама насреща нямало никой.
Цялата работа, според мен, е поредното надуване "вижте ни как ще вкараме ред" и абсолютен въздух без налягане дори. Да, има сфери за които е задължително. Могат да го ограничат до регистрираните по ДДС. Ама да навържат Сульо и Пульо си е живо изхвърляне.
|
|