Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Касов апарат -> НАП
Автор: chicken   
Дата:   20-05-11 13:55

Вече е обсъждано, ама покрай друга тема, а сега си седя и си се чудя. ОК, ще дам 350 пари за връзването, ще сключа договор с частен мобилен оператор, ще платя още квото трябва + такса всеки месец.... Намеренията са добри, всичко е прекрасно. Ама не мога да разбера няколко неща. С колко и как мога да излъжа държавата какъвто съм мъничък, че да си струва парите. Как тая система ще ми попречи все пак да излъжа държавата предвид спецификата на дейноста ми и мястото. Щото със сигурност ще си сведа данъка до левче на година. Единственото, което могат да постигнат чрез тази система е да предотвратя, или по- скоро да хванат манипулиране на фискалната памет. Щото никой няма да гледа всички в реално време. Ами като знам колко струва такова удоволствие, за мен например е по-евтино да си платя данъка. Другото, което ме притеснява е коя ще е тая система, дето ще поеме информацията от всички фискални устройства едновременно. И съответно да я запише, щото иначе какъв е смисъла. По-запознатите да подскажат. Да не се окаже накрая , че ние хубу ще се вържем, ама насреща нямало никой.
Цялата работа, според мен, е поредното надуване "вижте ни как ще вкараме ред" и абсолютен въздух без налягане дори. Да, има сфери за които е задължително. Могат да го ограничат до регистрираните по ДДС. Ама да навържат Сульо и Пульо си е живо изхвърляне.

Отговори на това съобщение
 Re: Касов апарат -> НАП
Дата:   20-05-11 14:00

Тоест като изключим, че за пореден път ще се налапат фирмите за фискални устройства и мобилните оператори вече уж оправдано, друга файда не виждам.
А, да ще могат да следят подозрителни (щото за толкова ще им е капацитета) ама това няма да е бабичката на сергията, кварталната бакалия или аз. Но точно малките ще реват заради тези разходи

Публикацията е редактирана (20-05-11 14:02)

Автор: ivanov.10   
Дата:   20-05-11 14:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-05-11 16:40

Всъщност това е основния проблем. Никой не си иска касовата бележка. При мен един път в седмицата се случва някой да си я вземе. Всичко стои на бара и после в коша.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-05-11 16:54

тия неша стават редовно, споням си как преди години насложиха касови апарати по пазарите, беше си далавера на производителите + тлъста комисионна за някой.

сещам се и за едно устрийство за изкуствено дишане, дето някой го беше произвел, обещал комисиона, та после сички шофьори трябваше да го имат задължително,

помним и рег. табели за автомобили.

баси! като си помисля, че тук 30-50 годишни коли си карат с оригиналните табели!

дори и пожарогасител не си длъжен да имапш в колата... правилото е: ако се запали колата - бягай колкото се може по-далече [smilie21]

Автор: netLady   
Дата:   20-05-11 21:04

Dokato връзката е еднопосочна е добре.[smilie7]

Автор: Императорът.   
Дата:   20-05-11 21:19

Пази боже Чикънов да скрие един Грозник данък !!! За да не се изкуши да гос тори, трябва да бъде яко увътрен.

Разбира се, когато т.нар. "държава" дължи над 1 100 000 на една известна и почтено работеща частна компания и си прави оглушки, тогава няма проблеми... нищо че голяма част от дълговете са вече двегодишни и нищо, че за това време суровините, които компанията би трябвало да купи с тия пари, за да продължи дейността си, са поскъпнали с над 20% и това забавяне дефакто носи солидни загуби... и нищо, че тая компания плаща данъци на същата тая "държава" и осигурява работа на стотици хора, които иначе същата тая "държава" щеше да трябва да издръжа.

И преди съм ви казвал, че ГРОБ е престъпна комунистическа хунта, нали?

Автор: gorbi   
Дата:   21-05-11 17:35

...дай боже фирмите за фискални устройства да се нагушат... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [thankyou]

Иначе - смисълът е в статистиката и анализа и....
Най-грубо обяснено - следене на едни и същи като род дейност фирми, регистриране на едно и също място - как се съпоставят оборотите им във времето. След което се прави анализ на статистическите данни и на съмнителните фирми се праща физическа проверка.... [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.