Автор: Lalinda
Дата: 25-03-11 12:40
Аз пък вчера минах покрай едно кафене на г*за на СДС-то и се загледах в червения надпис... Кафето се казва МАРА!
Спомням си нещо, разказвано ми от спътника ми, изкуствовед и любител на кич волонтер, та, Анди Уорхол се опитвал да се надсмее над тия, които правели кич енволонтер, примерно, но пък публиката, която не правела разлика между кич волонтер и енволонтер, взела, че харесала кича му и дори го приела за изкуство...
Тъй че, в известен смисъл, замисълът му да се надсмее над кича и, да речем, ха-ха, чалгата, пропаднал.
Неизтребими са.
Впрочем, скулптор и скулптура се пишат по различен начин. В правописа няма логика - просто трябва да се научи.
Пише се и баджанащина.
Все в тоя дух ми се струва, че попадението с чалга певиците е право в десятката и Уорхол би му се насладил, за разлика от тези от вас, които се опитват да се дистанцират, ха-ха, публично от кича.
Снощи попаднах на страхотен пич - в един през нощта търсеше контейнер, където да изхвърли отпадъците от бара разделно!
Този със сигурност може да се идентифицира пред себе си и няма да попадне в мейнстрийма на мърморещите срещу чалгата.
Не всичко е само изкуство.
|
|