Автор: icer
Дата: 23-03-11 09:42
emmmo, текстовете и имат леко мухливият дъх на комунистическа манипулативност, облечена в интелигентен изказ.
Наслушал съм се на такива от другарите и преди и сега.
Пример №1
В студиото седи един министър-председател. Видът му е самодоволен
- не смятам. Видът му беше по-скоро уморен.
Самодоволен и леко ехиден беше видът на журналистката
Журналистка задава въпрос защо управляваните от него стават все по-бедни, цените – все по-високи, а държавата се е захванала със скъпоструващи проекти. Министър-председателят първо се усмихва пренебрежително, после отговаря с циничен съвет:
"Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете? Трябва да се сложат на тъмно, за да покълнат, след това малко с мотиката се копаят, слагат се. При толкова пустеещи земи всеки може да си насади."
- пълна лъжа и извадки от контекста. Премиерът обяснява защо скъпоструващите проекти са по-важни от моментното наливане на пари за пенсии и повишение на заплати.
Трябва да си твърде посредстен, за да не можеш да разбереш ролята на такъв тип проекти за бъдещето на странат.
След това журналистката подхваща темата за цената на картофите, а премиерът съвсем ясно прави намек чрез примера с картофите, относно това, че в криза всеки може да се погрижи малко повече за оцеляването си.
Следващите примери са същите - извадки от контекста и свободни съчинения.
Вероятно изказът на премиера е грубоват, но пък за сметка на това е доста директен и честен
Найденова го казва "ама така ще изгубите изборите"
Борисов отговаря " не ми пука и да ги изгубя, няма да причиня на държавата това, което става в Гърция"
Любослава Русева има изключително манипулативен начин на писане. Твърде нечистоплътен дори.
|
|