Автор: lansky
Дата: 07-03-11 00:09
някой дали знае дали е решен въпроса с преносимостта на номерата на предплатените карти... и изобщо може ли да стане?
че вдигам на щерката (7годишна) телефона и гледам "ограничена услуга" - връткам от моя на *88 и ме изненадват, че номера е закрит, защото не съм го зареждал 13 месеца... питам можем ли да запазим номера по някакъв начин ако заредим или нещо от сорта... "момент да ви прехвърля" - десетина минути ме "прехвърляха" и после ме сюрпризираха, че "ако никой не ви е купил номера срещу 36 лева ще ви го предоставим отново"... не че детето кой знае колко си ползва телефона - забранено е да го носи в училище (първолачка е все пак), но някак се почуствах силно прецакан - ще обясня защо.... докато ме "прехвърляха" разгледах СМС-ите, които са входящи (изходящи естествено няма) и какво ми направи впечатление....всичкия спам от типа "сподели си метчата, ползвай интернет и бля бля е вътре", но няма нито един смс - нашепващ, че ми изтича примата, или че ако не заредите до ХХ дата, ще ви затрием номера и разни от сорта. Обаче от *88 девойката много държеше да ме убеди, че още от преди три месеца съм получил такива СМСи, като съм си прослушвал сметката винаги ми е казвано кога ми изтича и разни доводи от сорта, че аз видите ли съм пълен идиот и дете, което още срича и знае, че "мама е на 2", а "тате е на 3" от бутончетата на слушалката е извършило чудеса от храброст и изтрило само СМС-ите (но всичките до един), с които МТел ме е уведомил, че аха не съм си платил, а са ми затрили номера.
и понеже Мтел са си прави -да не съм си проспивал срока - щерката вече е с друг номер, но понеже имам и още две прими - чисто емоционално искам да ги метна в някой друг оператор... естествено и те се ползват точно толкова, колкото описаната по-горе та никой няма да се избие за тях, но що пък да висят в точно този оператор, който ме прави на луд.
|
|