Автор: didesignbg
Дата: 19-02-11 11:10
danidesign
Регистриран
Снимам безплатно за студентското ми портфолио. Техниката, с която разполагам е първокласна Canon EOS 400D, EFS 18-55mm, EF 90-300mm, светкавица.
Който се интересува може да ми пише: danidesign123@gmail.com
Anichka
Професор
Бих искала да си позволя да дам сьвет относно минималната техниката, необходима за снимане на парти (дори не сватба) според мен. Не сьм фотограф, снимам само за удоволствие.
Canon фотоапарати и лещи.
Фотоапарат - Canon 40D/50D, по-добре Mark II D.
Лещи за снимане при ниска светлина- 50mm f1.4; 24-70mm f/2.8L
Светкавица - поне SpedLite 430
Nikon фотоапарати и лещи:
Фотоапарат - Nikon D300s, по-добре D700
Лещи - Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX; Nikon 24-70mm f/2.8G
Светкавица - SB600, по-добре SB900
Разликата в по-скьп фотоапарат идва от процесора, които може да обработи снимки при по-ниска светлина. За сьбитие навьн почти няма значение с какьв фотоапарат се снима, но влезе ли се в затворено помещение, всичко се променя. По-високия клас фотоапарати по-добре понасят шума, които се получава при липса на светлина и високо ISO.
Бих казала, че аз в момента не разполагам с достатьчно техника за снимане на сьбитие като сватба.
Снимам с Nikon D60 (много шум), 35mm f/1.8G AF-S DX, Nikon 105mm f/2.8G ED-IF AF-S (прекрасни макро снимки + портретни, ако има достатьчно разстояние), Nikon 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S ED VR (прекрасна за снимане в парка), светкавицата ми е Vivitar 85 (планувам да купя SB900 до месец). За сьжаление скоро няма да мога да си позволя нито Nikon D300s, нито D700. Обработвам снимките в LightRoom и PhotoShop.
На кого да вярвам сега, обърквам се.
|
|