Автор: kaiser.soze
Дата: 16-02-11 19:25
настоящата е провокирана от темата за братския египетски народ
разглеждам си темата и попадам те тези:
Чудя се, как е възможно вече 20 дена в Египет да няма пратеник на нито една българска телевизия?! Нито един български журналист няма там. Това не знам какво е!?
Най-малко 140 чужди журналисти пострадаха или бяха убити в Египет, докато отразяваха събитията там.
През 2010 г. са били убити 44 журналисти,
Пакистан е на първо място по брой на загинали репортери - 8, следван от Ирак - 5, и Хондурас, Мексико и Индонезия.
Освен това 145 журналисти са хвърлени в затвора - рекордно голям брой за последните 14 години.
Най-много са задържаните в Китай и Иран - по 34 души, следвани от Еритрея (17), Бирма (13) и Узбекистан (6).
От началото на 2011 г. са убити петима журналисти, а от 1992 г. насам са убити или загинали при опасни задачи 850 представители на медиите.
втрещен съм
наистина ли имаме/имате нужда от това??
трябва ли да сме чак толкова информирани??
лично аз нямам такава нужда. знам, че сега някои ще кажат "ама не може да си зариваш главата в пясъка и да не искаш да знаеш какво ства по света" или пък "живеем в 21ви век, не е нормално да не сме информирани"
нямам нужда, още повече когато има жертви...
Мнението си е лично мое и изобщо не държа някой да го споделя..
вие какво мислите..
ПС. А забелязали ли сте с каква МАЗОХИСТИЧНА НАСЛАДА, топ и не толкова топ репортери и екипи излъчват от смутни райони и такива с природни бедствия?
|
|