Автор: ejko
Дата: 14-02-11 22:53
Аз не съм толкова запознат точно с емиграционната политика, заложена в европейското законодателство, макар че може би да трябва. Особено след като Шенгенското споразумение май си е инкорпорирано в законодателството на ЕС след... я Амстердам, я и аз не помня...!
Но макар, че съм ги учил тези неща, не знам точно от къде черпите сведения за практиката.
Но нещата не ми звучат логични. Хем те влизат в БГ без да ги хванат, хем като не ги хванат отиват към Германия и Швеция, хем от нашите данъци се издържат бежанци и емигранти...
Реално има минуси от Шенген, би следвало влизането в Шенген да ни направи крайна цел на нелегалните емигранти, но това няма да е така, защото ние икономически не сме достатъчно добре, за да бъдем цел..., ще си останем "транзитна зона", каквато сме и до сега...
Сериозни минуси биха могли да бъдат улесняването на трафика на хора, на деца, на органи и т.н... Това е реален минус, но това с емигрантите не е много съдържателно според мен. Дори след прилагането на SIS би трябвало да има доста положителни неща, най-малкото няма масово у нас да се укриват търсените престъпници, както е в момента...
Друг минус е че ще се дават доста европейски пари, като външна граница на Шенген, които ще се усвояват от местните велможи...
Като цяло от икономическа гледна точка Шенген има само плюсове...
А влизането в Шенген дори не е опция, то е задължение, предвид, че споразумението вече е част от европейското законодателство. Така че който е в Европа рано или късно ще приложи нормите от Шенген..., въпрос на време е. Ние няма да сме първите, това е сигурно.
|
|