Автор: padma
Дата: 12-02-11 11:13
netLady - не виждам никъде в текста да пише, че ще ги чипират ВМЕСТО да ги кастрират. Кастрационната програма си тече и никъде не е казано, че ще бъде прекратена. За кучката Джина - толкова ли е трудно да се обадите на Екоравновесие да я кастрират? Това че ражда всяка година на мен ми говори единствено, че сте незаинтересовани. В нашия квартал няма некастрирани кучета - и мъжки, и женски. В момента, в който се появи ново, некстрирано животно, до най-много месец бива кастрирано. Освен това аз лично кучета без маркирани ушета по улиците все по-рядко виждам. И колкото до източникът на улични - точно така, домашните и полудомашните са този източник. Аз лично няколко пъти съм намирала малки в кашон със силни белези на някоя порода. За съжаление има много безотговорни стопани, които изпускат женското си куче, то ражда и по-'хуманните' от тях изчакват кутретата да порастнат малко, преди да ги изритат навън. А под 'полудомашни' се разбира кучетата, обитаващи районите около бензиностанции, паркинги, складове и подобни, които се хранят от хората там, но не се кастрират и тъй като условията са добри и има осигурена храна, кутретата оцеляват и, като поотрастнат, се разселват. И обикновено хората, 'грижещи' се за тези кучета, не позволяват на Екоравновесие да ги взимат за кастрация, обявявайки ги за свои. Та затова масовото чипиране ще е много полезно, защото така ще можеш да удостовериш с паспорта на кучето, където е и номерът на чипа, че това куче е твое. Нямаш паспорт и чип - кучето е ничие и заминава на кастрация.
|
|