Автор: MARIANA88
Дата: 12-02-11 02:45
Чудим се на какво по-надеждно и евтино да архивираме ,а колко от нас си задават въпроса след архива къде си оставят дисковете и защитени ли са те от едно наводнение например.Преди години беше се спукала една тръба в дома ми през ноща докато съм спала. Комшиите им прокапало та ме събудиха.Апартамента ми беше пълен с вода до цокъла. GSM-ма ми се зареждаше на пода и като го вдигнах от него течеше вода,но след като изсъхна продължи да работи,но дали това ще е така с хард диск например.Имаше в нета A-DATA някакви ,които издържали по половин час под вода и на удар при падане от 1,5 метра височина,аз лично по магазините не съм ги виждала .Не бяха много по-скъпи от обикновените.Не знам дали е правилно ,но от наводнението насам техника на по-малко от една педя разстояние от пода не оставам ,а дисковете в пластмасови кутии с капак задържително ,така че и да ме наводнят отгоре комшиите и при мен да се спука тръба да не се намокрят.
didesignbg чукнала съм usb3 вместо usb2 извинявам се.С usb3 не съм ползвама ,защото компа не ми го поддържа за момента .Наистина е теоретична скорост ,но това важи и за теоретичните скорости и на usb2,а предполагам и usb3.В началото трансфера почва 800 Мb/sec и после пада на 300, 200, 150 та даже в зависимост от това в какво посока е преноса на данни и до под 100 при e-sata .При usb2 теоретична я дават над 480 mb/s, а реална почва от 300 mb/s и финишира на 35 mb/s.т.е. материал 4,37 GB с е-сатата се прехвърля за 50 sec ,а с usb2 за 2 минути и 30 sec.Ако някой му се тества да сподели реални данни за външни хардове с usb3, които уж им дават над 5 Mb/sec колко е реалната скорост.Мисля че ще е полезна информация.Теста който направих беше с kутията и TRANSEND Store Jet 25D2 PORTABLE HARD DRIVE 2.5" 640GB SHOCKPROOF- HI-SPEED USB 2.0
|
|