Автор: Тед
Дата: 21-01-11 21:34
Като цяло да ви опиша противозаконните действия на ВИК, не за да ги псувате, а за да си обясните защо при цена фиксирана за 1 куб.м. вода, плащате по-висока сметка.
Принципът - ВИК взима за меродавна единица - общия водомер на абонатната станция.
След това събира единиците на всеки абонат и разликата, а разлика винаги има, и то с (-) знак - се разпределя м/у всички абонати.
Интересно е друго, когато не могат да отчетат водата като потребление на даден абонат - тази разлика я плащате ВИЕ, тъй като отива в (-) с големия водомер. Има абонати, които въобще не отварят за проверка водомерите на служителя на ВИК.
ВИК имат схема за "фирмен контрол", но не я задействат по обясними причини - просто сега си получават $$, без да съдят длъжници.
А Вие на практика не може да предявите иск срещу некоректен платец. Може да съдите самата ВИК.
Така изчислявнето на дължимата сума вода е противозаконно, тъй като останалите абонати плащат задължения на свой съсед.
Не е ясно ако съседът си плати .... какво става по-нататък....според мен ВИК се обогатява с тази сума, а няма да приспадне от по-раншно платената.
Това е противозаконно и подлежи на съебен контрл. За това още не са се задействали разни комисии...но и хората според мен не са наясно как ВИК в момента ги....
Отделно идеята за такса "водомер" е необоснована с "разходите, които имали", по простата причина, че иамт приходи от продажба на вода, която не я прозивеждат или внасят, както и в цената на самата вода е калкулирана цената на отчитане.
Аз очаквам да сложат данък въздух на колите...
То на кой ли не му писна от начините как да ти дърпат парички, но качество на услугата няма....стари тръби, повреди, нечиста вода.
|
|