Автор: abyser
Дата: 20-01-11 22:01
Тази тема и преди е дъвкана тук....
Минавам малко повече (м/у 12 и 15 000 км) годишно и за миг не искам да си представя, че съм само на бензин .
Сложих газовия инжекцион (май беше BRC Sequent-24, колата е 1.8/16V) средата на 2007, по мои сметки и засичания по някое време на 2009 вече съм го избил. Хем беше от скъпите - към 1800 лв. излезе, с бутилка на мястото на резервната, с регистрация и задължителен преглед и 10 л газ (за тестови цели докато я нагласят).
Единствено ме е яд за това, че не я сложих още през 2005, като купих колата .
Е, вярно че през зимата ми спада разхода на газ (за сметка на бензина ), но пак минавам 2/3 от пътя до работа (~7-8 км) на газ, т.е. на половин цена.
Поне 2-3 месечно отскачам до Дупница или до Кресна (120 - 300 км съответно), това пък изобщо не ме притеснява, сипвам само "до горе" газ .
Според мен не е важно колко минаваш годишно - 10к или 15к км. Ако предполагаш, че това ще е твоят автомобил следващите 3-4-5 години - сложи си газов инжекцион, със сигурност ще го избиеш и няма да съжаляваш!
Ако не те кефи - винаги може да натиснеш копчето и да си перкаш само на бензин Ама едва ли
|
|